Powered by RND
Lyt til Betacritic i appen
Lyt til Betacritic i appen
(2.537)(250.190)
Gem station
Vækkeur
Sleeptimer

Betacritic

Podcast Betacritic
Arkaden
Betacritic er en dansk film- og seriepodcast der genforener Rikke Collin og Jacob Ege Hinchely. Sammen giver de jer en underholdende og informativ podcast hvor...

Tilgængelige episoder

5 af 24
  • Episode 24 - Nosferatu, Babygirl, Den Vilde Robot og Severance
    Kan Robert Eggers vække vampyren fra 1922 til live i 2025? Jacob Ege Hinchely og Rikke Collin er tilbage med en ny episode af Betacritic, hvor de dykker ned i nogle af de mest omtalte film fra 2024 og ser frem mod en af årets mest ventede serier. Nosferatu Robert Eggers (The Lighthouse, The Northman) genopliver den ikoniske skrækhistorie fra 1922 i sin nyeste film, Nosferatu. Med Bill Skarsgård (It, Barbarian) som den grufulde Count Orlok og Nicholas Hoult (The Menu, Mad Max: Fury Road) og Lily-Rose Depp (The Idol) som Thomas og Ellen Hutter, leverer filmen gotisk uhygge og en visuel stil, der vækker både ærefrygt og rædsel. Jacob og Rikke diskuterer filmens æstetik, dens dybdegående karakterarbejde og hvordan Eggers’ passion for genren skinner igennem. Babygirl Halina Reijn (Bodies Bodies Bodies) tager et dristigt spring ind i det erotiske thrillerunivers med Babygirl, der følger Nicole Kidman (Moulin Rouge, The Hours) som en karrierefokuseret CEO. Hendes affære med en ung praktikant, spillet af Harris Dickinson (Triangle of Sadness), sætter både hendes professionelle og private liv på spil. Antonio Banderas (The Mask of Zorro, Pain and Glory) og Sophie Wilde (Talk to Me) tilføjer intensitet til historien. Rikke og Jacob udforsker filmens stærke præstationer og dens moderne tag på moral og magtdynamikker. Den Vilde Robot DreamWorks Animations Den Vilde Robot er en visuel perle inspireret af Peter Browns populære børnebog. Chris Sanders (Lilo & Stitch, How to Train Your Dragon) instruerer dette hjertevarme eventyr, hvor Lupita Nyong’o (Black Panther, Us) giver stemme til Roz, en robot, der må tilpasse sig livet på en øde ø og blive mor for gåseungen Brightbill, spillet af Kit Connor (Heartstopper). Pedro Pascal (The Mandalorian, The Last of Us), Mark Hamill (Star Wars), og Catherine O’Hara (Schitt’s Creek) bidrager også med deres stemmer. Jacob og Rikke diskuterer filmens tematik om familie og identitet og dens unikke brug af vandfarveæstetik. Severance: Optakt til sæson 2 Som forberedelse til premieren på anden sæson af Severance, den prisbelønnede serie skabt af Dan Erickson og instrueret af Ben Stiller (Zoolander, Tropic Thunder), gennemgår Jacob og Rikke kort første sæsons største øjeblikke. Adam Scott (Parks and Recreation), Patricia Arquette (Boyhood), og John Turturro (The Batman) leverer stærke præstationer i denne dystopiske fortælling om hukommelsesmanipulation og corporate kultur. Til sidst præsenterer Jacob og Rikke som altid de nyeste anbefalinger og ugens vigtigste film- og serienyheder. Tusind tak fordi du lytter med!
    --------  
    2:09:12
  • Episode 23 - Showgirls & Året der Gik: De 5 Bedste Film og Serier fra 2024
    Hvordan gik en film fra skandale til kultklassiker – og hvad fortæller det om os som publikum? Vi sparker 2025 i gang med en episode, der dykker ned i Paul Verhoevens kontroversielle 'Showgirls', en film, der ved sin udgivelse i 1995 blev kaldt en af de værste nogensinde, men som i dag har kultstatus. Filmen følger den ambitiøse unge kvinde Nomi Malone (Elizabeth Berkley), der ankommer til Las Vegas for at forfølge drømmen om at blive showgirl. Med sit fokus på ambitioner, seksualitet og Hollywoods skyggefulde sider blev filmen hurtigt berømt for sin eksplicitte stil, med sin NC-17-rating, der gjorde den nærmest uforgængelig i popkulturens historie. 'Showgirls' blev mødt med hård kritik ved sin premiere og anses stadig for at være en af de mest polariserende film i historien. Trods sin status som en "flop" blev filmen en enorm succes på hjemmevideo-markedet, hvilket gjorde den rentabel og sikrede dens plads som en kultklassiker. I dag har den opnået en kritisk genvurdering, hvor mange ser filmen som en skarp satire over ambitioner og overflod i Hollywood. Hvad betyder det for en film at finde sit publikum årtier senere, og hvordan kan vi forstå dens indflydelse i dag? Herefter skifter vi fokus og kigger tilbage på året, der gik. Vi rangerer de 5 bedste film og serier fra 2024, fra prisvindende mesterværker til de mest binge-værdige serier. Vi afslutter med et væld af honorable mentions, der har gjort året til noget særligt. Start året med os, når vi dykker dybt ned i filmens verden – og tak, tusind tak, fordi I lytter med!
    --------  
    2:00:21
  • Episode 21 - Heretic, Hjortestien, De Bedste År
    Er dette endelig episoden hvor Jacob og Rikke ser en god dansk produktion? I denne uges episode dykker Jacob Ege Hinchely og Rikke Collin ned i tre værker, der udfordrer og fascinerer med deres tematiske dybde. Heretic (2024) Dette psykologiske horrorværk fra Scott Beck og Bryan Woods (A Quiet Place) sætter tro og kontrol i et nervepirrende spil. Sophie Thatcher (Yellowjackets) og Chloe East (The Fabelmans) spiller to Kristne missionærer, som opsøger en tilbagetrukket mand, spillet af Hugh Grant (Notting Hill, Paddington 2, Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves). Det, der starter som en samtale om religion, udvikler sig til en dødsensfarlig lektion i magt og manipulation, med dystre indsigter i både troens natur og menneskets mørkeste sider. Filmen, der havde premiere på Toronto International Film Festival, er blevet rost for sit skarpe manuskript og tankevækkende temaer, alt imens Hugh Grant briljerer i en rolle, der skubber til hans tidligere filmiske persona. Hvordan formår Heretic at balancere sin religiøse refleksion med ren gyserintensitet? Hjortestien / Evil Does Not Exist / Aku wa Sonzai Shinai (2024) Den japanske instruktør Ryūsuke Hamaguchi, der fik sit store gennembrud med Drive My Car (2021), leverer endnu en poetisk fortælling med Hjortestien. I centrum står landsbyboeren Takumi, der konfronteres med en storbyvirksomheds planer om at anlægge en luksus-campingplads, som truer både naturen og lokalsamfundet. Hvordan behandler Hamaguchi balancen mellem menneske og miljø, og hvilke moralske dilemmaer stilles publikum overfor? De Bedste År (2024) TV 2’s nyeste satsning, De Bedste År, byder på både humor og hjerte. Stephania Potalivo (Sjit Happens, Den som dræber) og Magnus Millang (Klovn Forever, Druk) spiller hovedrollerne i denne fortælling om kærlighed, karriere og komplicerede familierelationer. Serien balancerer skæv komik og rørende øjeblikke. Hvordan formår den at kombinere det absurde med det rørende i en dansk hverdagskontekst? Først tager Jacob og Rikke lytterne med gennem ugens anmeldelser, derefter deler de deres personlige anbefalinger, og til sidst dykker de ned i spændende nyheder fra film- og tv-verdenen. Tusind tak fordi du lytter med!
    --------  
    1:52:00
  • Episode 22 - Ringenes Herre: Krigen om Rohan, Anora
    Kan anime redde Middle-Earth fra at gå i glemmebogen? I denne episode kaster Jacob og Rikke sig ud i to meget forskellige, men dybt fængslende filmoplevelser. Først tager vi til Middle-earth med 'Ringenes Herre: Krigen om Rohan', en visuelt storslået anime, der udforsker historien om Helm Hammerhand og hans modige datter Hèra. Produceret af holdet bag de ikoniske Ringenes Herre-film, og instrueret af Kenji Kamiyana, som tidligere bl.a. har stået bag afsnit af serierne 'Ghost in the Shell SAC_2045' og 'Blade Runner: Black Lotus', bringer denne fortælling nye perspektiver til Tolkiens univers. Vi diskuterer, om filmen lever op til sine episke forfædre, og hvordan det føles at opleve Peter Jacksons Middle-earth i en anime-stil. Derefter rejser vi til New York med 'Anora', den seneste film fra Sean Baker (Tangerine, The Florida Project, Red Rocket), som allerede er blevet hyldet med Guldpalmen i Cannes. Filmen er en moderne Askepot-historie, men med Bakers karakteristiske blik for social realisme. Vi taler om Mikey Madisons (Once Upon a Time in Hollywood, Scream) skuespil, og hvordan filmen balancerer mellem eventyr og hjerteskærende drama. Afslutningsvis kommer Jacob og Rikke med anbefalinger og deler de seneste nyheder fra filmverdenen. Så læn dig tilbage og lyt med, når vi går i dybden med årets mest spændende biografoplevelser. Tusind tak, fordi du lytter med!
    --------  
    1:24:48
  • Episode 20 - Gladiator 2, The Penguin, Balladen om Carl-Henning
    Fra romerske kejsere til kejserpingviner! I denne uge tager Rikke Collin og Jacob Ege Hinchely fat på tre vidt forskellige værker, der spænder fra storslået episk drama til intime danske skæbnefortællinger. Fra romerske arenaer til Gothams kriminelle gader og videre til Sønderjyllands landsbyliv, kommer de omkring både moderne storfilm og klassiske danske værker. Så i denne uge anmelder Betacritic altså: Gladiator 2 (2024) Ridley Scott vender tilbage til Roms blodige arenaer med Gladiator 2, en fortsættelse til den ikoniske Gladiator (2000), der vandt fem Oscars. Filmen følger Lucius (Paul Mescal, Normal People), søn af Lucilla (spillet af Connie Nielsen i den første film), der som barn overværede Maximus' skæbnesvangre kamp mod Commodus. Nu som voksen må Lucius træde ind i rollen som gladiator for at genvinde Roms ære og konfrontere sin egen fortid. Hvordan viderefører filmen arven fra den oprindelige klassiker, og kan Paul Mescal løfte historien til nye højder? The Penguin (2024) I The Penguin, en spin-off til The Batman (2022), følger vi Oswald "Oz" Cobblepot (Colin Farrell, In Bruges, The Lobster) på hans vej mod toppen af Gothams kriminelle underverden. Serien, skabt af Lauren LeFranc og produceret af Matt Reeves, går i dybden med Cobblepots transformation fra en opportunistisk gangster til en af byens mest frygtede kriminelle. Hvordan skildrer serien magtspillet i Gothams mørke gader, og kan den matche niveauet fra Reeves' The Batman? Balladen om Carl-Henning (1969) Lene og Sven Grønlykke står bag dette danske drama, der følger den naive og godmodige Carl-Henning (Jesper Klein) i et lille sønderjysk landsbysamfund. Hans mangel på situationsfornemmelse og en række uheld fører ham ud i en skæbnesvanger flugt fra sit hjem. Filmen skildrer klasseskel, menneskelig uskyld og de barske realiteter, der møder Carl-Henning undervejs. Hvordan har filmens temaer og portrætter af det danske provinsliv holdt sig gennem årene, og hvad siger det om Grønlykkes blik for det menneskelige? I slutningen af episoden deler Jacob og Rikke som altid deres personlige anbefalinger. Tusind tak fordi du lytter med!
    --------  
    2:19:07

Flere TV & Film podcasts

Om Betacritic

Betacritic er en dansk film- og seriepodcast der genforener Rikke Collin og Jacob Ege Hinchely. Sammen giver de jer en underholdende og informativ podcast hvor de hylder og spidder de største og vigtigste film og serier. Betacritic er en del af Arkaden, og udkommer hver anden fredag. Er det den podcast, vi fortjener? Nej, men det er den podcast, vi får!
Podcast-websted

Lyt til Betacritic, What2Watch og mange andre podcasts fra hele verden med radio.dk-appen

Hent den gratis radio.dk-app

  • Bogmærke stationer og podcasts
  • Stream via Wi-Fi eller Bluetooth
  • Understøtter Carplay & Android Auto
  • Mange andre app-funktioner
Juridiske forhold
Social
v7.4.0 | © 2007-2025 radio.de GmbH
Generated: 1/25/2025 - 12:54:46 PM