Powered by RND
PodcastsBørn & FamilieForælderskabelsen
Lyt til Forælderskabelsen i appen
Lyt til Forælderskabelsen i appen
(2.537)(250.190)
Gem station
Vækkeur
Sleeptimer

Forælderskabelsen

Podcast Forælderskabelsen
FOF Aarhus
At blive forældre er en stor og gennemgribende forandring, som kan tage sig ud på mange forskellige måder. Det kan være en altoverskyggende glæde, men der ka...

Tilgængelige episoder

5 af 21
  • Ammeanbefalinger gennem tiden
    Hvordan har samfundet forholdt sig til amning gennem tiden, hvilken indflydelse har sundhedsmyndighedernes anbefalinger haft på kvinders praktisering af og tro på amning, og hvad præger ammevejledningen i dag? Alle disse spørgsmål sætter Nanna Cæcilie Thrane under luppen i denne episode. Vært: Jordemoder og pædagogisk antropolog Nanna Cæcilie Thrane Medvirkende: Pia Fris Laneth (forfatter og foredragsholder), Mette Byriel Thygesen (undervisningsredaktør og museumsinspektør ved Nationalmuseet), Camilla Tved (jordemoder og sexolog), Christine Buhl Halling (projektkoordinator ved komitéen for sundhedsoplysning ved komptetencecenter for amning) og Marianne Busck Rasmussen (specialkonsulent ved kompetencecenter for amning) Amme-beretninger: Krestine og Alexandra  Podcasten er lavet af aftenskolen FOF Aarhus – kurser og foredrag Episoden er tilrettelagt af Nanna Cæcilie Thrane med hjælp fra Malene Nees Damborg og Astrid Meldgaard.
    --------  
    38:36
  • Amningens natur og kultur
    I dag anses amning ofte som noget meget naturligt og let tilgængeligt – måske endda som noget, der kommer eller læres helt instinktivt. Amning er som udgangspunkt et fysiologisk anliggende – det kræver et bryst og et barn, der dier. Det involverer hormonelle reflekser og anatomiske forandringer, som ikke kan styres med viljestyrke – uanset hvor meget vi end ønsker det. Men udover at være et fysiologisk anliggende, er amning også et kulturelt anliggende. Hvordan amning forstås og praktiseres er i høj grad påvirket af, hvordan amning omtales og fremvises. Det er ligeledes påvirket af, hvordan ammevejledning organiseres, og hvilke beslutninger, der træffes fra politisk hold. Men grænsen mellem, hvad der er kulturelt betinget og hvad der er såkaldt naturligt er ikke altid helt tydelig. I denne episode undersøger Nanna Cæcilie Thrane dette grænseland for amningens natur og kultur. Vært: Jordemoder og pædagogisk antropolog Nanna Cæcilie Thrane Medvirkende: Camilla Tved (jordemoder og sexolog), Pia Fris Laneth (forfatter og foredragsholder), Mette Byriel Thygesen (undervisningsredaktør og museumsinspektør ved Nationalmuseet), Christine Buhl Halling (projektkoordinator ved komitéen for sundhedsoplysning ved komptetencecenter for amning) og Marianne Busck Rasmussen (specialkonsulent ved kompetencecenter for amning) Amme-beretninger: Bodil  Podcasten er lavet af aftenskolen FOF Aarhus – kurser og foredrag Episoden er tilrettelagt af Nanna Cæcilie Thrane med hjælp fra Malene Nees Damborg og Astrid Meldgaard.
    --------  
    34:53
  • Den idealiserede amning
    Amning har mange gunstige virkninger for både mor og barn. Modermælk virker forebyggende mod en række sygdomme og infektioner hos barnet, fx diarré og mellemørebetændelse; mængde, indhold og temperatur er tilpasset barnets behov; og for den, der ammer kan amning formentlig virke forebyggende mod brystkræft. De gavnlige effekter ved amning er mange, argumenterne for at amme står i kø, og viden om netop de gavnlige virkninger er vidt tilgængelige og vidt udbredte. Men den hyldest til amning, som det har medført, har gjort, at mange oplever alternativet til amning fx flaskeernæring og modermælkserstatning, som uønsket, forkert og tilnærmelsesvist fordømt. I denne episode undersøger Nanna Cæcilie Thrane, hvordan idealiseringen af amning kommer til udtryk, og på hvilken måde det påvirker mødre. Vært: Jordemoder og pædagogisk antropolog Nanna Cæcilie Thrane Medvirkende: Pia Fris Laneth (forfatter og foredragsholder), Mette Byriel Thygesen (undervisningsredaktør og museumsinspektør ved Nationalmuseet), Camilla Tved (jordemoder og sexolog), Christine Buhl Halling (projektkoordinator ved komitéen for sundhedsoplysning ved komptetencecenter for amning) og Marianne Busck Rasmussen (specialkonsulent ved kompetencecenter for amning) Amme-beretninger: Krestine og Alexandra  Podcasten er lavet af aftenskolen FOF Aarhus – kurser og foredrag Episoden er tilrettelagt af Nanna Cæcilie Thrane med hjælp fra Malene Nees Damborg og Astrid Meldgaard.
    --------  
    37:14
  • Langtidsamning
    Hvor længe børn skal ammes er op til moren og barnet eget forgodtbefindende. Således lyder de sundhedsfaglige, nationale anbefalinger for amning. For så længe, at mor og barn begge trives med amningen, er der intet til hinder for at fortsætte. Mange langtidsammende kvinder oplever dog at få stærke modreaktioner fra andre, der kan finde på at kalde langtidsamning for ulækkert, unaturligt eller perverst. I denne episode undersøger Nanna Cæcilie Thrane langtidsamning som fænomen, og hun sætter spørgsmålstegn ved, hvorfor emnet er blevet et kontroversielt felt. Vært: Jordemoder og pædagogisk antropolog Nanna Cæcilie Thrane Medvirkende: Camilla Tved (jordemoder og sexolog), Mette Byriel Thygesen (undervisningsredaktør og museumsinspektør ved Nationalmuseet) og Pia Fris Laneth (forfatter og foredragsholder)Amme-beretninger: Runa og Emilie Podcasten er lavet af aftenskolen FOF Aarhus – kurser og foredrag  Episoden er tilrettelagt af Nanna Cæcilie Thrane med hjælp fra Malene Nees Damborg og Astrid Meldgaard.
    --------  
    29:35
  • Amning i det offentlige rum
    Amning i det offentlige rum har igennem de seneste ti år været til debat flere gange. Debatten har fyldt meget i de danske medier og er præget af stærke holdninger om ret, hensyn, blufærdighed og nødvendighed. De stærke holdninger i det danske mediebillede har medført, at amning i det offentlige rum i dag er et emne, som rigtig mange har en holdning til. I denne episode undersøger Nanna Cæcilie Thrane, disse holdninger er opstået, og hvorvidt der er fremkommet eller genopstået en blufærdighed på ny efter 70'ernes ellers frigjorte forståelse af kroppen og kropslighed. Vært: Jordemoder og pædagogisk antropolog Nanna Cæcilie Thrane Medvirkende: Marianne Busck Rasmussen (specialkonsulent ved kompetencecenter for amning), Christine Buhl Halling (projektkoordinator ved komitéen for sundhedsoplysning ved komptetencecenter for amning), Mette Byriel Thygesen (undervisningsredaktør og museumsinspektør ved Nationalmuseet) og Pia Fris Laneth (forfatter og foredragsholder)Amme-beretninger: Lise og Else Podcasten er lavet af aftenskolen FOF Aarhus – kurser og foredrag Episoden er tilrettelagt af Nanna Cæcilie Thrane med hjælp fra Malene Nees Damborg og Astrid Meldgaard.
    --------  
    35:40

Flere Børn & Familie podcasts

Om Forælderskabelsen

At blive forældre er en stor og gennemgribende forandring, som kan tage sig ud på mange forskellige måder. Det kan være en altoverskyggende glæde, men der kan også være frustrationer over livets og kroppens forandringer, overvejelser om det nye samarbejde mellem to forældre, fortvivlelse over barnets søvn, bekymringer forbundet med en fødselsdepression eller de store følelser, der ofte opstår, længe før et æg befrugtes. Forældreskab er en uendelig forskelligartet størrelse, som præges af omgivelser og vilkår, og som løbende tager form, som tiden går, og situationen ændres - en slags konstant forælderskabelse. Podcastserien ”Forælderskabelsen” rummer tanker og råd til mange af de situationer, man kan stå i som kommende eller nybagt mor eller far. Lyt til podcasten og lad dig inspirere og favne af gæsteværternes viden og erfaring.
Podcast-websted

Lyt til Forælderskabelsen, Radio Jesperhus og mange andre podcasts fra hele verden med radio.dk-appen

Hent den gratis radio.dk-app

  • Bogmærke stationer og podcasts
  • Stream via Wi-Fi eller Bluetooth
  • Understøtter Carplay & Android Auto
  • Mange andre app-funktioner
Juridiske forhold
Social
v7.2.0 | © 2007-2025 radio.de GmbH
Generated: 1/18/2025 - 10:20:44 AM