Powered by RND
Lyt til Bakspejl i appen
Lyt til Bakspejl i appen
(2.537)(250.190)
Gem station
Vækkeur
Sleeptimer
Gem station
Vækkeur
Sleeptimer

Bakspejl

Podcast Bakspejl
Podcast Bakspejl

Bakspejl

DR
Tilføj
DR's historiepodcast. Hver uge undersøger vi en afgørende nyere historisk begivenhed. Vi opruller de dramatiske forløb, der gemmer sig bag de velkendte fortælli...
Mere
DR's historiepodcast. Hver uge undersøger vi en afgørende nyere historisk begivenhed. Vi opruller de dramatiske forløb, der gemmer sig bag de velkendte fortælli...
Mere

Tilgængelige episoder

5 af 73
 • De bortførte 2:5 - Kimihiro
  En sommerdag i 1983 samles 4 personer rundt om bordet til en jobsamtale på restaurant Shanghai i København. En af dem er japaneren Kimihiro Uomoto. Han udgiver sig for at være repræsentant for et tysk handelsfirma, men i virkeligheden er han medlem af den berygtede Yodo-go-gruppe, der kaprede et passagerfly i 1970. Hvad skete der dengang i 1970? Og hvordan har det ført ham til Danmark under gidseltagningen af unge Keiko Arimoto? Medvirkende: Asger Røjle Christensen. Vært, tilrettelægger, lyddesign: Martin Grønne. Redaktion: Celine Klint og Johanne Mosegaard. Redaktør: Thomas Vinther-Larsen.
  2.10.2023
  30:48
 • De bortførte 1:5 - Keiko
  En sommerdag i 1983 samles 4 personer rundt om bordet på restaurant Shanghai i København. En af dem er den unge japaner Keiko. Hun drømmer om et eventyrligt liv ude i den store verden, og da hun under middagen bliver tilbudt et job i Nordkorea, takker hun ja med det samme. Men hun har ingen idé om, hvad hun har sagt ja til. Denne serie handler om de fire personer, der sad rundt om bordet. Første kapitel om Keiko Arimoto. Medvirkende: Asger Røjle Christensen. Vært, tilrettelægger, lyddesign: Martin Grønne. Redaktion: Celine Klint og Johanne Mosegaard. Redaktør: Thomas Vinther-Larsen og Hanne Barslund.
  25.9.2023
  27:48
 • Den hemmelige ed 4:4 - Forgive & Forget?
  Sort røg står op fra gigantiske bål, da briterne forlader Kenya i 1963. En aftale er blevet indgået: Forgive and forget, hedder den. Tilgiv og glem. Det britiske Imperium brænder de arkiver, der dokumenterer koncentrationslejrene og torturen på store bål, og Kenyas nye præsident siger ja til at tilgive og glemme de sidste ti års grusomheder. Det samme gør John Kinga. Men spørgsmålet er, om alt kan tilgives og glemmes? Vært, lyddesign og titelmusik: Martin Grønne. Vært og tilrettelægger: Celine Klint. Faktatjek: Emma Bjergegaard Jespersen. Redaktør: Hanne Barslund og Thomas Vinther Larsen. Medvirkende: Charles Kinga, John Kinga, Stuart Ward.
  18.9.2023
  25:16
 • Den hemmelige ed 3:4 - Dødsdommen
  Briterne indfører massearrestationer, koncentrationslejre og offentlige hængninger i 1950'ernes Kenya for at nedkæmpe selvstændighedsbevægelsen Mau mau. En af dem, der fortæller, at han blev forfulgt, arresteret og dømt til døden, er Charles far, John Kinga. Men hvordan kan han sidde her i dag og fortælle sin historie til sin egen søn - og til os? Og hvorfor tog briterne så voldsomme metoder i brug? Vært, lyddesign og titelmusik: Martin Grønne. Tilrettelæggelse og klip: Celine Klint. I redaktionen: Emma Bjergegaard Jespersen. Redaktør: Hanne Barslund og Thomas Vinther Larsen. Medvirkende: Charles Kinga, John Kinga, Bodil Folke Frederiksen.
  11.9.2023
  30:47
 • Den hemmelige ed 2:4 - 70 års tavshed
  Charles Kinga er vokset op i Kenya, men der er en del af hans familiehistorie, han ikke kender til. For hvad lavede hans far egentlig under undtagelsestilstanden i 1950'erne? Og hvorfor har han ikke ville tale om det? Nu, efter 70 års tavshed, er faren klar til at fortælle. Vært, lyddesign og titelmusik: Martin Grønne. Vært og tilrettelægger: Celine Klint. Faktatjek: Emma Bjergegaard Jespersen. Redaktør: Hanne Barslund og Thomas Vinther Larsen. Medvirkende: Charles Kinga, John Kinga, Stuart Ward.
  4.9.2023
  35:34

Flere Historie podcasts

Om Bakspejl

DR's historiepodcast. Hver uge undersøger vi en afgørende nyere historisk begivenhed. Vi opruller de dramatiske forløb, der gemmer sig bag de velkendte fortællinger, og giver med nutidens øjne et bud på, hvorfor historien gik, som den gik. Vært og tilrettelægger: Martin Grønne.
Podcast-websted

Lyt til Bakspejl, The Rest Is History og mange andre stationer fra hele verden med app'en radio.dk.

Bakspejl

Bakspejl

Download nu gratis, og lyt nemt til radio.

Google Play StoreApp Store

Bakspejl: Podcasts i samme familie