Hvad giver man til manden, som har alt?Det spurgte Oliver sig selv om, da han for nylig skulle give Kristoffer fødselsdagsgave til hans 40-års fødselsdag. Og hvad det blev, kan du høre i dette afsnit af 'Arbejdstitel', hvor forfatter og cykelkommentator Bastian Emil Goldschmidt er gæst.Det er en kunst at give gaver. Og dette afsnit er spækket med anekdoter om gode gaver og dårlige gaver, om kunsten at gøre gaver højtidelige og at tage gaver med hjem fra rejser.Bastian Emil er en glimrende gæst, der levende fortæller om sit liv og sit syn på tilværelsen. For nylig har han både fået fastnettelefon og anskaffet sig en skrivemaskine, og det er noget af det, der lægger grund til det nye afsnit.I det faste format Overvurderet/Undervurderet diskuterer de to værter også med deres gæst, om champagnetårnet er overvurderet eller undervurderet, og hvordan det forholder sig med at gå over for rødt.Dette afsnit af ’Arbejdstitel’ er bragt i samarbejde med Bruun Rasmussen forud for de store live-auktioner den 11. december 2025. Ved auktionerne bliver der solgt ure, smykker, accessories og en helt særlig flaske champagne, som forventes at skabe stor opmærksomhed.
--------
1:14:09
--------
1:14:09
Om at åbne en succesrestaurant
Da Jonathan Balsløw Sørensen i 2024 åbnede Graziano på Møllegade i København, blev den på rekordfart et stamsted for rigtig mange mennesker.Jonathan er vokset op i Toscana og har pomodoro i sine årer. Han tænker, drømmer og spiser italiensk, og efter succesen med både Graziano og hans kogebog er han nu klar med den svære restaurant nummer to på Værnedamsvej i København.I dette afsnit af ’Arbejdstitel’ fortæller Jonathan om at sælge folkeaktier for at kunne åbne sit sted, om at stykke det perfekte menukort sammen, og om retten som han elsker, men som ingen bestiller fra menuen.Dette afsnit af ’Arbejdstitel’ er bragt i samarbejde med Gastrotools. Gastrotools er blandt andet kendt for deres 5-ply serie, der er hjertet i Gastrotools’ kollektion – det er gryder og pander i professionel kvalitet, designet til at holde hele livet. “5-ply” betyder 5 lag stål og aluminium – det giver hurtig opvarmning, perfekt varmefordeling og fuld kontrol. De er produceret i Italien med over 130 års erfaring – bygget til at yde i verdens bedste køkkener, og selvfølgelig fri for PFAS og andre belægninger. Se mere på Gastrotools.dk
--------
58:10
--------
58:10
Om lytternes upopulære holdninger
Fodboldkampe er for lange – de burde vare 70 minutter.Hvide strømper i loafers? Nej, bare nej.Og voksne mennesker, der spiller computer? Drop det.At have meninger i en moderne verden kan være tricky. Særligt hvis dine holdninger ikke følger flertallets. Nogle gange er det nemmere bare at tie stille for at undgå verbale øretæver.Men der er heldigvis andre, der tør. I dette afsnit af ’Arbejdstitel’ samler værterne Kristoffer Dahy Ernst og Oliver Enné op på netop upopulære holdninger. Efter deres første afsnit om samme emne for et par måneder siden opfordrede de lytterne til at sende deres egne kontroversielle meninger ind. Og deres indbakker blev fuldstændig oversvømmet.__Dette afsnit af ’Arbejdstitel’ er bragt i samarbejde med den Mercedes-Benz, der netop har lanceret den nye CLA. Mercedes-Benz CLA er en elektrisk bil, der er som skabt til det moderne bymenneske. Rækkevidden er hele 792 km (WLTP), ligesom den lader fra 10%-80% på bare 22 minutter. Med sit sporty design, en helt ny drivlinje og den digitale MBUX Superscreen[1] markerer den helt nye elektriske CLA starten på en ny æra inden for Mercedes-Benz' elektrificerede verden. Det sportslige og aerodynamiske design fanger øjet og gør dig klar til alle slags eventyr. Med en længere akselafstand, korte udhæng og et muskuløst hækdesign er den elektriske CLA en sand atlet i den elektriske æra. Se mere på mercedes-benz.dk
--------
43:53
--------
43:53
Med Christian Puglisi
Det hører til sjældenhederne, at man bliver særligt velhavende af at drive restaurant. Men for Christian Puglisi er historien en anden. I begyndelsen af 2025 blev det offentligt kendt, at han havde solgt sine restauranter Bæst og Mirabelle. Den siciliansk-fødte kok, der i næsten 20 år havde været en del af det københavnske restaurationsliv med steder, der for mange var stamsteder, havde fået nok.Væk var han. Livsværket var solgt. Og for et ikke ubetydeligt beløb. Der er penge i at drive velbesøgte steder, hvis bare man gør det ordentligt.I det nye afsnit af Euromans podcast ’Arbejdstitel’ er Christian Puglisi gæst. Han fortæller om sin tid på El Bulli, om at være souschef på Noma og om at drive restaurant på en måde, hvor gæsten aldrig har ret.Og Puglisi bliver selvfølgelig også spurgt, om han kan leve for evigt af den sum, han fik for sit lille men markante imperium. Hvad svaret på det er, kan du høre i det nye afsnit af 'Arbejdstitel'.Dette afsnit er bragt i samarbejde med Gastrotools og deres eget madunivers Gastro Studio, hvor man kan finde opskrifter, tips og inspiration fra både professionelle og passionerede hjemmekokke. Besøg Gastro Studio og find inspiration fra nogle af branchens bedste som Brian Mark, Adam Price og netop Christian Puglisi.
--------
1:10:12
--------
1:10:12
Om at lære at elske Spanien
Der er forbavsende lidt indflydelse fra spansk kultur på Danmark. Ingen tør rigtig åbne en fuldtonet spansk restaurant. Meget få finder inspiration i spansk indretning, og Spanien har ikke været omgivet af samme coolness som Italien eller været tres chic som Frankrig, som har fyldt alt i Danmark de seneste mange år. Spanien er snarere den rustikke fætter, som man måske har glemt at holde af?Derfor er talen klar: Det er på tide, at vi for alvor får øjnene op for, at Spanien stadig rummer nogle af de bedste uopdagede egne og byer i Europa. Eller sat endnu mere på spidsen: At vi for alvor lærer at elske Spanien.For der er masser af omfavne. Og fordi Spanien ikke er repræsenteret så meget i hverken kulturtilbuddene eller vores udsyn som danskere, bliver landet langt mere eksotisk sted at rejse hen. Bevares, Barcelona og Mallorca er stadig ultrapopulære, men løfter man blikket en smule fra de kraftigste turistmagneter, er der ufatteligt meget at lade sig forføre af. Fodbold! Tapas! Landskaberne! Strandene, cava, cañas, jamon ibérico, solskin, og vi kunne blive ved. I det nye afsnit af ’Arbejdstitel’ forsøger Kristoffer Dahy Ernst og Oliver Enné at lade sig forføre af Valencia og Spanien. God fornøjelse med afsnittet. Dette afsnit er bragt i samarbejde med Visit Valencia og Den Spanske Stats Turistbureau
--------
58:21
--------
58:21
Flere Kunst podcasts
Trendige Kunst podcasts
Om Arbejdstitel
En podcast af Kristoffer Dahy Ernst og Oliver Enné for det internationale, tænkende menneske.