Knap halvdelen af alle ægteskaber ender i en skilsmisse. Mens det er et faktum, så er processen op mod et brud langt mere nuanceret og individuel. Nogle skændes måske mere med hinanden, andre trækker sig fra hinanden, og for en del, kommer det som et kæmpe chok, at ens partner vil skilles. Men hvornår ved man egentlig, at det at gå fra hinanden, er den bedste løsning? Hvad kendetegner processen op mod en mulig skilsmisse? Hvilke tegn og stemninger vil børn f.eks. opleve i hjemmet? Og hvilke følelser kan man blive ramt af, når man står midt i bruddet? Spørgsmålene omkring skilsmisse er mange og store – og i denne podcast forsøger vi at give et bud på svarene. Gæster i studiet er psykolog og forfatter til bogen ”Bliv skilt”, Jan Kaa Kristensen, og psykolog med speciale i skilsmisse, Else Marie Schmidt Andersen. Vært og direktør for Center for Familieudvikling, Mattias Stølen Due, binder det hele sammen. Podcasten er produceret af Laundry
--------
1:03:01
25. Et sexet parforhold?
Let’s talk about sex.. eller manglen på samme. For mange par i længevarende parforhold er sexlivet og forskelle i lyst et tilbagevendende tema. Men hvorfor er sex overhovedet vigtigt? Hvad kendetegner god sex – er det f.eks. den såkaldte PIV-sex? Og hvordan taler man med sin partner om sin lyst eller manglende lyst? Det er blot nogle af de spørgsmål, som den nyeste udgave af podcasten ’Vores Parforhold’ tager under kærlig behandling. Med i studiet er psykolog, sexolog og forfatter til bogen ”Samtalen om sex” Karina Kehlet Lins og psykolog og parterapeut hos Center for Familieudvikling, Dragana Lyduch. Vært på podcasten er psykolog og direktør på Center for Familieudvikling, Mattias Stølen Due. Podcasten er produceret af Laundry.
--------
1:05:52
24. Hvad gør det ved parforholdet, når man er vokset op i en familie med alkoholmisbrug?
Nogen vil helst klare sig selv og gør sig sjældent sårbar i parforholdet. Andre vil konstant have bekræftelse af partneren. Og så er der alle dem indimellem, som reagerer på helt andre måder, når de skal til indgå i parforhold. Et er sikkert. At vokse op i en familie, hvor ens mor eller far (eller begge) har haft et alkoholmisbrug, trækker spor langt ind i voksenlivet. Spor der bliver tydelige, når pardannelse og sidenhen børn kommer til. For hvad er det for en virkelighed, som børn i familier med alkoholmisbrug vokser op i? Og hvordan påvirker denne familiebaggrund én, når man bliver voksen og skal indgå i relationer? Og hvad kan man som partner gøre, når ens kæreste eller ægtefælle har haft en opvækst præget af alkoholmisbrug? I en samtale med direktør for Center for Familieudvikling, Mattias Stølen Due, giver parterapeut på Center for Familieudvikling, Steen Kruse, og psykoterapeut ved TUBA, Tina Kaspersen, et bud på svarene. Dette er anden afsnit i tredje sæson af podcastserien Vores Parforhold. I denne sæson taler vi med forskellige eksperter om velkendte temaer i parforholdet. Podcasten er produceret af Laundry.
--------
1:00:31
23. Hvad gør det ved parforholdet, når vi får børn?
Flere konflikter, mindre søvn, manglende sex og et kaotisk følelsesliv. At blive forældre er for mange en følelsesmæssig rutsjebanetur og en stor livsomvæltning, som også kan mærkes i parforholdet. Fra kun at have tid og blik for hinanden inden barnet kom til verden, kigger vi nu i højere grad på vores barn, end på hinanden. Men hvad betyder den proces konkret for vores parforhold? Hvad er det for nogle følelser eller mønstre, vi kan ryge ind i, når vi er nybagte forældre og i tiden derefter? Hvad sker der med sexlivet? Og hvordan takler vi det alt sammen med hinanden? I en samtale med psykolog og direktør på Center for Familieudvikling, Mattias Stølen Due, giver to eksperter i forældreskab og parforhold dig et bud på svarene. Med i studiet er nemlig psykolog og forfatter til bogen ”Kærlighed og kaos”, Amalie Vatne Brean, og psykolog med speciale i forældreskab, Katrine Spiegelhauer. Dette er første afsnit i tredje sæson af Vores Parforhold. I denne sæson sætter vi sammen med en række eksperter fokus på forskellige aspekter af parforholdet. Podcasten er produceret af Laundry
--------
54:32
22. Sådan overlever dit parforhold julemåneden - To parforholdseksperter vender dilemmaer og problematikker, der kan opstå imellem os i december.
Gaver, julefrokoster, familietid og traditioner. Denne tid på året er fyldt med alt det, der burde være kærligt, festligt og hyggeligt, men som desværre også kan ende i konflikter, skuffelser og jalousi imellem os.
For hvad gør man f.eks., hvis ens ægtefælle eller kæreste går langt mere op i gaver, end man selv gør? Og hvad er overhovedet en god gave? Hvordan håndterer man utrygheden ved at den anden skal til julefrokost for at feste med charmerende kollegaer? Og hvad gør man, når forskellige traditioner mødes i f.eks. den sammenbragte familie?
Det er blot nogle af de spørgsmål, som journalist på Center for Familieudvikling, Ellen Nybo, stiller til psykolog og parterapeut Stephanie Høngaard Green og psykolog og direktør, Mattias Stølen Due.
Få deres svar i denne podcast, der sætter fokus på meget af det, der kommer spil imellem os i julen – og i parforholdet i øvrigt – uanset højtid.
Podcasten ’Vores Parforhold’ er produceret af Laundry
--------
56:02
Flere Samfund & Kultur podcasts
Trendige Samfund & Kultur podcasts
Om Vores Parforhold
Ifølge forskning er parforholdet noget af det vigtigste i vores liv – ikke mindst for børns tryghed og trivsel. Samtidig ved vi fra statistikken, hvor svært det er med den kærlighed. Næsten halvdelen af os danskere går fra hinanden.
I Vores Parforhold er ambitionen at undersøge, hvordan vi kan lykkes med det, der er så vigtigt, men åbenbart også så vanskeligt. I 1. sæson taler en psykolog, forsker og parterapeut om tillid, sex og andre vigtige emner. I 2. sæson fortæller en række danskere om deres parforhold.
Vært: Mattias Stølen Due, psykolog og direktør for Center for Familieudvikling.