Oléron. Øen, hvor alt ånder østers – og hvor historien om havets guld starter helt tilbage med salt. Indtil 1700-tallet var salt en valuta, vi ikke kunne undvære i de nordlige egne af Europa. Men da saltbassinerne blev forladt, tog naturen over – og fyldte dem med liv. Her, i bassinerne, trivedes østers, muslinger og andre skalddyr.Authentique østers fra SchallerOg netop her finder vi Alain. En østersmand med begge fødder i både tradition og fremtid. Han insisterer på at dyrke sine østers som før i tiden: ingen halv-tørre perioder, ingen “fitness på land”, ingen hurtige genveje. Østersene bor hele deres liv under vandet – og det giver en smag, som han kalder authentique.“Vi har ikke gjort noget. Det er naturen, der leverer,” siger Alain.Resultatet er østers med mørke lameller, intens jod-tone og en salt-sprødhed, der overrasker selv garvede smagere. Måske ikke de største kødfulde eksemplarer, men til gengæld rene smagsbomber.Sig hej til Huitres Schaller No 3.
--------
13:48
--------
13:48
Ep. 44 – The Squid Are Coming For Our Lobsters + To Eel or Not to Eel?
Besides talking about the glorious seasonal stars of September, we’re diving into the shady lobster-thieving tricks of those long-fingered squid. (How do they even pull it off? And what does it mean for those of us who can’t resist a proper lobster on the plate?)We’ll also hear from Claus Permin – fourth-generation eel fisherman from Kalvehave. If anyone knows what it really means to fish for eel, it’s him. To Eel or not to Eel? That is the Question.Episode written and hosted by Jesper Redecker Hansen.Produced by Lars Hartmann for Effektlyd.
--------
11:01
--------
11:01
Ep. 44 – Sprutterne kommer! Og hapser vores hummer + To Ål or not to Ål?
Udover at tale om årstidens skæppeskønne sæsonstjerner og høre om de langfingrede blæksprutters shady hummertyverier. (Hvordan gør de dét? Og hvordan stiller det os, som godt kan lide en god hummer?), skal vi høre fra Claus Permin, fjerde generation ålefisker fra Kalvehaver. Han ved, om nogen, noget om dét her med at fiske ål. To Ål or not to Ål? That is the Question. Episoden er forfattet og speaket af Jesper Redecker Hansen.Hele dynen er produceret af Lars Hartmann for Effektlyd.
--------
38:06
--------
38:06
Ep. 43 (English version) – The Agreement That’s Supposed to Save the Sea (Or…?)
In this episode, we’ll not only take a look at the season’s fantastic fish and shellfish – we’ll also FINALLY dive into the long-awaited agreement A New Course for Danish Fisheries.It’s an agreement that has been in the works for nearly three years and was finalised on July 2nd.Inside, you’ll find both genuinely positive initiatives and a few rather puzzling elements.We’re also fortunate to be joined by David Lange, Director of the Association for Gentle Coastal Fishing, who will walk us through the parts of the agreement that matter most for low-impact fisheries.The episode is written and narrated by Jesper Redecker Hansen, and produced by Lars Hartmann for Effektlyd.
--------
46:45
--------
46:45
Ep. 43 – Aftalen, der skal redde havet (eller...?)
I denne episode skal vi ud over at gennemgå sæsonens fantastiske fisk og skaldyr ENDELIG se på den længe ventede aftale “En ny kurs for dansk fiskeri”. Aftalen der er blevet arbejdet på i snart 3 år og som landede i sin endelige form den 2. juli!I aftalen er der både rigtigt gode ting med i aftalen, og flere ting som er ret besynderlige. Og så er vi heldige at have David Lange, direktør for Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri Producentorganisation, med, som vil forklare os om de dele af aftalen, der er særligt vigtige for det skånsomme fiskeri. Episoden er forfattet og speaket af Jesper Redecker Hansen.Hele dynen er produceret af Lars Hartmann for Effektlyd.
--------
46:45
--------
46:45
Flere Kunst podcasts
Trendige Kunst podcasts
Om Fiskerikajen Update
Fiskerikajen Update er Fiskerikajens audioformat, hvor I kan holde jer opdaterede om, hvad der rører sig hos vores partnere, ude på havene – og hos os på Fiskerikajen.