Powered by RND
PodcastsKunstEfter Alle Kunstens Regler

Efter Alle Kunstens Regler

Nicolai Wallner og Andreas Rosforth
Efter Alle Kunstens Regler
Seneste episode

Tilgængelige episoder

5 af 13
  • 13 afsnit juni 2025: At leve livet med nysgerrigheden som kompas - vores gæst er Kristoffer Weiss, en af de mest markante stemmer i dansk arkitektur og en passioneret kunstelsker
    Men samtalen tager sin begyndelse et helt andet sted: 90ernes upolerede New York, hvortil Kristoffer drog afsted for at opsøge resterne af Andy Warhols legendariske The Factory. Den var væk – men i stedet fandt han sit eget frirum som natportier på et skummelt hotel, hvor han blev venner med en gruppe dragqueens og rullede ned ad Broadway på rulleskøjter, når han ikke udforskede New Yorks gader som en karakter i en Paul Auster roman, iført sine specialfremstillede briller.Vi hører også om hans formative rejser som barn til Østblokken og senere til Rusland – oplevelser, der for alvor åbnede hans øjne for kunstens betydning og kraft, og om hans tid i Paris hvor han læste filosofi og holdt vilde fester hvor han uvidende havde Daft Punk som DJs.Det er en samtale om at miste sig selv i filosofi og finde sig selv i livet – og om hvad der sker, når man tør følge sin nysgerrighed.
    --------  
    1:19:47
  • 12 afsnit april 2025: Når billedkunsten bliver reality-tv
    For nogle år siden lancerede DR et nyt og anderledes kulturprogram: Kunstnerkolonien.Et program, der blandede kunstnerportrætter og reality-tv på en måde, vi aldrig før havde set på dansk tv. Over flere afsnit fulgte vi en gruppe kunstnere, der i to intense uger boede og arbejdede sammen i Skagen – med alt, hvad det indebærer af kunstnerisk skabelse, samarbejde, glæder og frustrationer – og som kulminerede i en fælles udstilling.Værten på Efter Alle Kunstens Regler, Nicolai Wallner, blev straks grebet af det originale format, som gav seerne en sjælden adgang til kunstnernes arbejdsproces, deres kampe, glæder og de relationer, der opstod undervejs. For Nicolai blev Kunstnerkolonien hurtigt et fast ritual – en serie, han har fulgt trofast og med stor entusiasme gennem alle fem sæsoner.I dette afsnit tager vi dig med bag kulisserne, når vi sammen med seriens skaber og producent, Christian Vorting, hører om programmets tilblivelse og nogle af de mange uforglemmelige øjeblikke, der har gjort Kunstnerkolonien til et must-see for mange kunstelskere. Vi får også historien om, hvordan idéen voksede frem under coronanedlukningen, hvordan kunstnerne bliver castet, og hvordan Christian gik fra reality-hits som Robinson Ekspeditionen til at skabe kunst- og kultur-dokumentar.Vi taler også om det fantastiske og ret vilde spin-off program, Uden Filter, med Frederik Næblerød, hvor kunstneren gik kreativt bananas i Italien og samtidig blev et stort navn i den danske kunstverden.Vi ser også på, hvordan serien har været med til at udbrede kendskabet til både etablerede og unge kunstnere og givet et unikt indblik i den danske kunstscene.
Glæd dig til en samtale fuld af herlige anekdoter, skarpe refleksioner og masser af kærlighed til kunsten og dem, der skaber den.
    --------  
    1:00:59
  • 11 afsnit marts 2025: Kunst, berømmelse, og bristede illusioner – Martin Kongstad om kunstverdenens drama
    Martin Kongstad er kendt for meget – han er forfatter, musiker, skuespiller, journalist og manden bag den succesfulde podcast Béarnaise er Dyrenes Konge. Men for 12 år siden skrev han en roman, der tog udgangspunkt i den danske kunstscene – en verden, han selv har fulgt tæt som en hang-around med et vidensbegærligt blik for kunstscenens mekanismer.I denne episode taler vi med Martin om, hvordan kunstverdenen er interessant materiale til en roman – fyldt med karrierer, succeser, intriger, store ambitioner og bristede illusioner. Vi hører om hans oplevelser med kunstnere, gallerister og samlere og ser på, hvad han opfatter som de evigt fascinerende dynamikker i kunstmiljøet.Vi vender også blikket mod 90’erne og Magasin Schäfer, som han var med til at skabe – et projekt, der satte sin helt egen humoristiske dagsorden i datidens kulturmiljø.Lyt med til en samtale om kunst, litteratur og insiderfortællinger fra en af dem, der har betragtet det hele fra sidelinjen – med både skarphed og humor.
    --------  
    1:25:41
  • 10 afsnit marts 2025: Kvinder, kvinder, kvinder… de fylder i kunstens verden eller gør de?
    I de senere år har vi set en bølge af kunstudstillinger dedikeret til kvindelige kunstnere – oversete kvinder, fantastiske kvinder og kunstens kvinder – mod alle odds, som udstillingerne proklamerer. Men hvordan skal vi forholde os til disse udstillinger, og hvad er det, museerne ønsker at fortælle med de mange kvindeudstillinger? Risikerer vi, at kunstnere reduceres til deres køn frem for deres kunstnerskab? Samtidig ønsker kulturministeren flere kvindelige statuer i bybilledet, så unge kvinder kan spejle sig i forbilleder. Men er bronzestatuer virkelig svaret? Og mens debatten om ulighed og kønskvoter fortsætter, har vi nu fået et officielt maleri af 30 kvinder i Folketinget. Et stærkt signal om kvinders rolle i politik i dag – eller endnu et forsøg på at rette op på fortidens diskrimination med et penselstrøg? Men hvad er en kvinde? Og hvorfor er kvinder egentlig seje? Dette er en samtale med kunstskribent på Dagbladet Information, Bodil Skovgaard Nielsen.
    --------  
    1:01:59
  • 09 afsnit februar 2025: Fra 12 tals pige til kunstkritiker – Bodil Skovgaard Nielsens vej fra Roskilde til Dagbladet Information
    Hvordan bliver man kunstanmelder, og hvad kræver det at skrive om kunst på det intelektuelle Dagblad Information?Vi har besøg af Bodil Skovgaard Nielsen, der som student fik det højeste gennemsnit på Roskilde Katedralskole, valgte at læse litteraturvidenskab og i dag er en markant stemme i kunstkritikken. Vi taler om vejen ind i faget, hvad det vil sige at bedømme kunst, og hvordan man som anmelder håndterer den magt og indflydelse, der følger med. Hvordan forvalter man ansvaret over for kunstnerne, publikum og kulturinstitutionerne? Og hvad bringer fremtiden for kunstanmeldelsen i en tid, hvor meninger flyder frit og endeløst på sociale medier?
    --------  
    1:00:51

Flere Kunst podcasts

Om Efter Alle Kunstens Regler

Efter Alle Kunstens Regler er en samtale-podcast med gæster, der arbejder i og omkring kunstverdenen. Vært: Nicolai Wallner Producer: Andreas Rosforth
Podcast-websted

Lyt til Efter Alle Kunstens Regler, I spejlet med... og mange andre podcasts fra hele verden med radio.dk-appen

Hent den gratis radio.dk-app

  • Bogmærke stationer og podcasts
  • Stream via Wi-Fi eller Bluetooth
  • Understøtter Carplay & Android Auto
  • Mange andre app-funktioner
Juridiske forhold
Social
v7.18.5 | © 2007-2025 radio.de GmbH
Generated: 6/15/2025 - 6:44:44 PM