Powered by RND
Lyt til De Fede Feminister i appen
Lyt til De Fede Feminister i appen
(2.537)(250.190)
Gem station
Vækkeur
Sleeptimer
Gem station
Vækkeur
Sleeptimer
StartsidePodcastsVidenskab
De Fede Feminister

De Fede Feminister

Podcast De Fede Feminister
Podcast De Fede Feminister

De Fede Feminister

Lene Bull Christiansen
Tilføj
Hvad er tykfobi? Hvad har tykhed med feminisme at gøre? Og er der forskel på tykaktivisme og kropspositivitet? Få svar på disse og mange flere spørgsmål i podca...
Mere
Hvad er tykfobi? Hvad har tykhed med feminisme at gøre? Og er der forskel på tykaktivisme og kropspositivitet? Få svar på disse og mange flere spørgsmål i podca...
Mere

Tilgængelige episoder

5 af 13
 • Tyk og Ung
  Sommeren er forbi og på uni er et nyt semester begyndt. Maj er kommet tilbage fra sin barsel – og alle de ting har vi hos De Fede Feminister fejret med et live-afsnit, hvor vi har haft besøg af to studerende: Mie Kirstine Andersen og Linnea Elisabeth Allesøe Hansen. Vi havde en spændende samtale om hvordan det er at være tyk og ung. Og hvordan studielivet og ungdomslivet udfolder sig, når man er tyk.
  16.9.2023
  39:46
 • Tyk og Smart
  I dette afsnit har Lene besøgt Dorthe Kandi, der i mange år har arbejdet som chef i mediebranchen og som senest har været med til at reformere magasinet femina, som i de sidste år har gået foran i branchen med flere feministiske tiltag. I dette afsnit taler vi om mode, skønhedsidealer og en skønheds- og modeindustri, der godt kunne åbne mere op for diversitet.
  10.5.2023
  51:24
 • Tyk og Social
  I dette afsnit af De Fede Feminister tager vi et følsomt emne op: Vi skal tale om de mange følelser og dilemmaer, der opstår når man er tyk og vover sig ud i den tynde verden for at være sammen med sine venner, sin familie eller fremmede mennesker. Jeg har fået besøg af Katrine Arnfred, som er en fabelagtig feminist– en kvinde, der har en skarp pen og en skarp hjerne. Sammen vil vi udforske nogle af de svære følelser, der opstår når ens feministiske idealer møder ens følelser.
  30.3.2023
  43:29
 • Maden
  I dette afsnit kaster vi os over maden! Lektor ved IT Universitetet Katrine Meldgaard Kjær giver os en grundig indføring i madens sociale og kulturelle aspekter. Vi kommer både omkring diætkulturen, den religiøse betydning af maden, fællesskabet og så alle de følelser som vi forbinder med mad.
  15.3.2023
  41:34
 • Tyk og Sexet
  I dette afsnit skal vi tale om Sex! Vi mangler desværre stadig Maj, som er på barsel. Så denne gang har Lene besøg af sexologen Marie Landberg, som skal guide os igennem spørgsmål om kropsutilfredshed, selvtillid og internaliseret tykfobi i forhold til kærlighed, parforhold og sex. Og så kan du også finde nogle gode tips og tricks til at få god tyk sex.
  24.1.2023
  31:33

Flere Videnskab podcasts

Om De Fede Feminister

Hvad er tykfobi? Hvad har tykhed med feminisme at gøre? Og er der forskel på tykaktivisme og kropspositivitet? Få svar på disse og mange flere spørgsmål i podcast-serien De Fede Feminister. Med afsæt i egne erfaringer diskuterer kulturforskerne Lene Bull Christiansen og Maj Heiselberg hvordan den tykke krop fremstilles, opleves og problematiseres i et moderne velfærdssamfund som Danmark. Med hjælp fra deres gæster stiller værterne skarpt på emner såsom sundhedsvæsenet, slankeindustrien og medierne i forsøget på at blive klogere på fænomenet ’tykhed’. Podcasten er en del af forskningsprojektet FAT (Feminist Activism in Transition) og er finansieret af Danmarks Frie Forskningsfond.
Podcast-websted

Lyt til De Fede Feminister, Hva så?! forklarer alt og mange andre stationer fra hele verden med app'en radio.dk.

De Fede Feminister

De Fede Feminister

Download nu gratis, og lyt nemt til radio.

Google Play StoreApp Store