Byens ånd er for dig, der er interesseret i dine omgivelser. Sammen med vidende og veltalende gæster indfanger vi byens ånd og reflekterer over alt det, du møde...
Københavns udvikling - hvem bestemte og hvem betalte?
København har udviklet sig hastigt de sidste mange hundrede år. Og udvidelserne fortsætter. Anlæggelsen af Lynetteholmen er seneste eksempel på dette. Men hvem bestemmer over byens udvikling og hvem betaler for det? Og er der dele af Københavns historie, vi bør skamme os over? Lyt med, når vores vært, Adrian Lloyd Hughes, i selskab med arkæolog, Hanne Fabricius, og historiker, Christian Holm Donatzky, tager på en historisk vandring gennem tilblivelsen af København.
--------
38:20
Bygninger vi elsker at hade
Visse nybyggerier stikker ud. Vi elsker at hade dem. Og det er der ikke noget at sige til. Eller hvad? Lyt med, når vores vært Adrian Hughes i denne Byens Ånd-episode spørger Torben Weirup og Annnika Agger, hvad det er for nogle mekanismer, der er på spil, når vi bedømmer byggerier. Er borgerinddragelse svaret? Skal designprocessen ses efter i sømmende? Eller hader vi bare alle nye byggerier – men lærer at elske dem over tid?
--------
31:10
Kampen om havnen
Vi er blevet (for) gode til at skabe gode byrum! Det er dommen, når vi sammen med to eksperter ser på Københavns havnefront, der boomer af lækre boligområder tæt på vandet - og masser af festglade badegæster. For havnen er næsten blevet for stor en succes, når festlivet ved vandet støder sammen med naboernes hverdag. Hvem ejer havnen, og hvordan skaber vi plads til alle? Gæster: Per Schulze, udviklingschef i By&Havn og Nicolai Carlberg, etnolog og indehaver af Carlberg. Vært: Adrian Hughes
--------
36:53
Er byen blevet intolerant?
De skæve eksistenser har generelt fået sværere vilkår i byen. Boligerne er dyre og randområder bliver bebygget. Nye byrum tænkes til de unge og børnefamilierne. Kan byen stadig rumme de skæve eksistenser, og dem, der vil leve på alternative måder, eller er byen blevet for intolerant? Det ser vi på i denne udgave af Byens Ånd. Gæster: Robert Olsen, forstander på Kofoed Skole, og Kenneth Balfelt, byudvikler og billedkunstner. Vært: Adrian Hughes.
--------
38:36
Hvad betyder kulturlivet for byen?
Kan man overhovedet tale om en by uden et kulturliv? I denne episode af Byens Ånd tager Jon Stephensen, teaterdirektør på Aveny-T, og Kent Martinussen, direktør for Dansk Arkitektur Center, en snak om kulturlivet og dets rolle for byen. Hvad betyder kulturlivet for byen, og hvordan skaber vi et godt kulturliv i byen nu og i fremtiden? Din vært er Adrian Hughes.
Byens ånd er for dig, der er interesseret i dine omgivelser. Sammen med vidende og veltalende gæster indfanger vi byens ånd og reflekterer over alt det, du møder på din vej gennem byen – fra grim arkitektur og mangfoldige byrum til løbehjul og legepladser. Byens ånd er skabt i samarbejde med Byrummonitor.