Powered by RND
Lyt til Bilradio i appen
Lyt til Bilradio i appen
(2.537)(250.190)
Gem station
Vækkeur
Sleeptimer
Gem station
Vækkeur
Sleeptimer

Bilradio

Podcast Bilradio
Podcast Bilradio

Bilradio

Jyllands-Posten
Tilføj
Jyllands-Posten præsenterer Bilradio, en podcast om biler. Hver uge giver værten Christian Schacht dig de mest interessante nyheder, tager aktuelle emner op og ...
Mere
Jyllands-Posten præsenterer Bilradio, en podcast om biler. Hver uge giver værten Christian Schacht dig de mest interessante nyheder, tager aktuelle emner op og ...
Mere

Tilgængelige episoder

5 af 208
 • 203: BMW overrasker med stort prisfald
  Den nye BMW i5 er faldet markant i pris allerede, inden den er blevet lanceret. Vi skal vænne os til meget dynamiske priser siger en ekspert i denne uges Bilradio-podcast.Intet er som det plejer at være i bilbranchen. Slet ikke priserne. At følge med i bilpriserne er som sidde en økonomisk rutsjebane, der ville gøre selv den vildeste forlystelsespark jaloux. Senest er det dog mest gået nedad til gavn for bilkøberne, og det er også tilfældet hos BMW.Nu har BMW sænket prisen ganske markant på en helt ny elbil, den nye i5. I første omgang var prisen ellers allerede konkurrencedygtig, da den blev meldt ud til at være 625.000 kr. i forsommeren.Dengang var det markant lavere end den tilsvarende Mercedes EQE. Så svarede netop Mercedes igen og nærmest dumpede prisen, så deres elbil var lige akkurat 5.000 kr. billigere og med mere udstyr. Nu har BMW så taget fat igen og sænket prisen med 40.000 kr., inden den elektriske firmabil bliver lanceret til oktober. ”BMW er klart i offensiven, og det vil vi se endnu flere bilmærker være fremover.Samtidig har mærket annonceret et tilbud på privatleasing, der ser enormt attraktivt ud,” lyder det fra Jan Lang, som er markedsanalytiker hos Bilbranchen og den faste gæst i podcasten Bilradio. Her kan du også høre om Nissans vej til rene elbiler, billigere brugte elbiler, som er på vej fra især Tyskland, Teslas jubilæum i Danmark og få historien om, hvorfor danske ejere af brugtbiler nu står med en stribe biler, som er komplet uanvendelige. Der er også spørgsmål fra lytterne, og i ugens testgarage dykker eksperterne ned i den nye Xpeng P7.
  29.9.2023
  55:56
 • 202: Audis elbil får markante forbedringer og prisen falder
  Den populære Audi Q4 e-tron får bla. en langt kraftigere elmotor. Hør også om, hvorfor privatleasing især hos BMW kan være yderst attraktivt. Og så kører Bilradio den nok bedste lille elbil lige nu. Siden den 13. januar har Teslas prissænkning været et varmt emne i bilbranchen, en manøvre der blev betragtet som historisk aggressiv. Det satte konkurrenterne i en udfordrende situation, da de skulle finde måder at modsvare Teslas tiltag. Efter måneder med spekulationer kommer Audi nu med et modtræk. Med forbedringer på Q4 e-tron, der inkluderer øget markant motorkraft, hurtigere opladning og ikke mindst lavere priser, ser det ud til, at Audi forsøger at genvinde terræn i det konkurrenceprægede marked.Bilradio er også bag rattet af en af markedets bedste små elbiler lige nu. Hør historierne i denne uges podcast. BMW har også lanceret nye privatleasingtilbud. Disse tilbud kommer som en del af en strategi for at tiltrække flere kunder i en tid, hvor bilbranchen oplever ændringer. I Storbritannien har regeringen udsat deres planer om at forbyde benzin- og dieselbiler til 2035.Herhjemme træder forbuddet mod at køre gamle dieselbiler uden partikelfilter ind i storbyernes miljøzoner snart i kraft. Hør, om din gamle dieselbil er usælgelig? VW er også kommet med en ny model af deres populære Tiguan. Den nye udgave ser ud til at fortsætte den succes, som mærket har haft i SUV-segmentet.Der er også nyt om Honda, der efterhånden er blevet komplet usynlige på det danske marked, og selvfølgelig besvarer Bilradio spørgsmål fra lytterne.
  22.9.2023
  1:06:52
 • 201: Kinesisk stormløb på Tesla
  I en verden, hvor elbiler kæmper om førerpositionen, står Tesla Model 3 som en af de ubestridte mestre, nærmest urørlig på parametre som pris, præstationer og rækkevidde. Ikke mindst efter det seneste facelift. Men nu melder der sig en seriøs udfordrer. Og den kommer fra kinesiske BYD, der er verdens næststørste producent af elbiler, kun overgået af Tesla.Den nye BYD Seal 3 er meget, meget tæt på at matche Model 3 i på de fleste parametre og overgår den sågar på visse punkter. Hør historien om bilen i ugens podcast, der ligeledes sætter fokus på en hel stribe andre elbiler. Flere er sat voldsomt ned i pris, og det minder mest af alt om en verserende priskrig.Samtidig er der virkelig dårligt nyt til dem, som har gået og håbet på, at brintbiler ville kunne konkurrere med de fuldt elektriske modeller. Der er ligeledes kedelige informationer til dem, som overvejer en klassisk VW-model, for priserne er historisk høje. På den anden side er et nyt mærke klar med klassens i særklasse hurtigste bil og til en næsten chokerende lav pris.
  15.9.2023
  1:14:12
 • 200: BMW og Mercedes i angreb på Tesla, men er det for sent?
  Stor tysk biludstilling giver verdenspremiere på interessante satsninger fra bla. BMW og Mercedes, men bilerne kommer først om to år. Er der noget mere klassisk end den store IAA-biludstilling i Tyskland. I årtier var det Europas største, men nu er den flyttet fra Frankfurt til München, er blevet markant mindre og i år er den endda næsten domineret af kinesiske producenter. Og Tesla havde samtidig premiere på de nye Model 3.De store tyske producenter var alle til stede, men de havde ingen reelle nyheder. Og så alligevel. For flere af dem varslede radikale elbiler, som kan være værd at vente på. I denne uges bilradio kan du høre om alle de trods alt lovende elbiler, som blev præsenteret fra BMW, Mercedes og Volkswagen. Flere af dem med særdeles avanceret teknik.BMW's "Neue Klasse" markerer en ny æra for mærket med en serie af helt nye elbiler, der kombinerer skarpt design med teknologiske fremskridt. Det mest bemærkelsesværdige ved denne serie er dens høje effektivitet og lange rækkevidde. Samtidig har Mercedes givet os et glimt ind i fremtiden med deres CLA Concept. Denne model lover en bemærkelsesværdig rækkevidde på 750 km - et tal, der tidligere kun var forbeholdt de dyreste luksuselbiler. Men det, der virkelig skiller sig ud, er bilens lynladningsevner, som er muliggjort gennem dens 800 volt strømforsyning.Samtidig er der nyt om de brugte elbiler, hvor priserne fortsætter med at falde, og en helt særlig model kan nu fås til under 200.000 kr. Der er også plads til lytterspørgsmål. Bilradio fejrer i denne udgave episode nr. 200 af det, som har udviklet sig til Danmarks mest populære podcast om biler.
  8.9.2023
  1:02:57
 • 199: Bilradio kører den nye Tesla Model 3
  Det er sjældent, at en bilproducent kan bevare interessen for deres køretøjer på samme niveau som Tesla gør. Og lige nu er det særligt Tesla Model 3, der stjæler al opmærksomheden.Tesla har altid været på forkant med udviklingen, og hver gang mærket annoncerer en ny udgave, holder bilentusiaster verden over vejret. Denne gang er det en opdateret version af Model 3, der i forvejen bærer titlen som den mest solgte elbil nogensinde. Med denne baggrund er der al mulig grund til at holde øje. Bilradio tog turen til Norges hovedstad, Oslo, for at opleve bilen på tætteste hold. Her fik Christian Schacht mulighed for både at se nærmere på bilens design og også for at køre i den. Erfaringerne herfra kan du høre i denne uges episode af Bilradio.Samtidig med Model 3's lancering får du også nyt om Model S og Model X – to biler, der i forvejen har cementeret Teslas position som leder inden for elbilssegmentet. Men Tesla er ikke alene på markedet. VW er også ude med priser på deres nye ID.7. Spørgsmålet, mange stiller sig, er, om den er lidt for dyr, især sammenlignet med konkurrenterne.På samme note er Kia EV9 også blevet prissat – og den er faktisk lidt dyrere end mange havde forventet. Alfa Romeo går en lidt anderledes vej og lancerer en sjov bil, begrænset til kun 33 eksemplarer. Men er det en ægte interesse for bilmarkedet, eller er det blot et marketingstunt?Mercedes, som ikke vil stå tilbage, har givet et facelift til deres EQA og EQB modeller. Det kommer kun en måned efter, at priserne på den ældre model blev sænket. VW California ser også ud til at få en opgradering. Den nye model vil indeholde et større batteri, hentet direkte fra Passat.Hyundai er også med i kapløbet med danske priser på deres nye Kona, og Mini lancerer elektriske versioner af deres populære Cooper og Countryman modeller. En ny Passat er også på vej.
  2.9.2023
  1:15:20

Flere Fritid podcasts

Om Bilradio

Jyllands-Posten præsenterer Bilradio, en podcast om biler. Hver uge giver værten Christian Schacht dig de mest interessante nyheder, tager aktuelle emner op og vurderer bilerne i testgaragen. Spørgsmål til Bilradio: [email protected]
Podcast-websted

Lyt til Bilradio, Den største kamel og mange andre stationer fra hele verden med app'en radio.dk.

Bilradio

Bilradio

Download nu gratis, og lyt nemt til radio.

Google Play StoreApp Store

Bilradio: Podcasts i samme familie