Powered by RND
Lyt til ABORTTURISTEN i appen
Lyt til ABORTTURISTEN i appen
(2.537)(250.190)
Gem station
Vækkeur
Sleeptimer
Gem station
Vækkeur
Sleeptimer

ABORTTURISTEN

Podcast ABORTTURISTEN
Podcast ABORTTURISTEN

ABORTTURISTEN

Radio4
Tilføj
Tabita er rasende. For den danske stat kræver, at hun skal være mor, selvom hun ikke vil.  Hun er blevet gravid, selvom hun har været på p-piller og har derfor ...
Mere
Tabita er rasende. For den danske stat kræver, at hun skal være mor, selvom hun ikke vil.  Hun er blevet gravid, selvom hun har været på p-piller og har derfor ...
Mere

Tilgængelige episoder

5 af 5
 • Lyt til 'Radio4 Undersøger' som podcast
  Vil du have dybdegående, grundige og afslørende nyhedshistorier? Så lyt til podcasten'Radio4 Undersøger'. Programmet dokumenterer og belyser sager, der har relevans for dig. Vi har lavet historier om alt fra skjulte sundhedsskandaler, Forsvarets PFAS-forureninger til fængende fortællinger fra dansk politik. Vi vil løbende give dig indblik, perspektiv og baggrund på de historier, som vi graver frem. Lyt med i podcasten 'Radio4 Undersøger' - du finder Radio4's app eller der, hvor du lytter til podcast.See omnystudio.com/listener for privacy information.
  11.9.2023
  0:43
 • #3 Barnet, der ville leve
  Tabita er langt om længe i Stockholm, hvor hun skal have en abort. I tre uger har hun kæmpet for at nå hertil, men nu vil Tabitas krop ikke være med. Den holder på barnet. Line har opgivet at få lov til at abortere sit 22 uger gamle foster. De danske myndigheder har sagt endegyldigt nej, det er for sent at tage til Sverige, der har en grænse for fri abort ved den 18. graviditetsuge, så nu er der kun bortadoption tilbage. Men den slags foregår slet ikke, som Line troede. De danske regler for fri abort er ikke blevet ændret de seneste 50 år. Men i de her år vokser kravet om, at danske kvinder skal have ret til en abort senere i deres graviditet uanset årsagen. I den her podcastserie undersøger Radio4s journalister, om det er kvinden eller samfundet, der skal bestemme, hvornår et foster må dø og en kvinde skal være mor. Tilrettelæggelse: Kristine Sølling Møller, Tobias Hansen Bødker, Sarah Birch Bekker og Jais Nørgaard Alstrøm. Redaktør: Jon Hasselbalch MikkelsenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
  3.4.2023
  27:49
 • #2 En hjælpende hånd
  Tabita må finde en ny vej. De danske myndigheder har givet hende afslag på at få en abort, men Tabita er fuldstændig overbevist om, at hun ikke skal være mor. Og så sker det, at hun i sin samtale med en repræsentant fra det system, der lige har givet hende afslag, bliver peget i retning af et andet sted, hvor hun alligevel kan få aborten, selvom hun har overskredet grænsen for fri abort i Danmark. Den medarbejder, der gør hende opmærksom på dét, er ikke alene om at pege danske kvinder, der ønsker en abort, i retning mod alternativer til det danske system. De danske regler for fri abort er ikke blevet ændret de seneste 50 år. Men i de her år vokser kravet om, at danske kvinder skal have ret til en abort senere i deres graviditet uanset årsagen. I den her podcastserie undersøger Radio4s journalister, om det er kvinden eller samfundet, der skal bestemme, hvornår et foster må dø og en kvinde skal være mor. Tilrettelæggelse: Kristine Sølling Møller, Tobias Hansen Bødker, Sarah Birch Bekker og Jais Nørgaard Alstrøm. Redaktør: Jon Hasselbalch MikkelsenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
  30.3.2023
  26:28
 • #1 Over grænsen
  Tabita har i ti år arbejdet på sin karriere, og nu er hun endelig der, hvor hun vil være. Men en efterårsdag tager hendes liv pludselig en drejning, hun på ingen måde har lyst til. På lægens briks får hun den overraskende besked, at hun på trods af sin brug af p-piller er gravid. Men ikke nok med det. Hendes graviditet er så fremskreden, at hun har overskredet grænsen for fri abort i Danmark. Der er dog stadig en mulighed for at få aborten, men hvis hun vil have den, skal det først godkendes af et officielt råd, og hvis rådet siger nej, SKAL hun være mor. De danske regler for fri abort er ikke blevet ændret de seneste 50 år. Men kravet vokser i disse år om, at abortgrænsen skal hæves, så flere danske kvinder selv kan bestemme, om deres graviditet skal afbrydes. I denne podcastserie undersøger Radio4's journalister, om det er kvinden eller samfundet, der skal bestemme, hvornår et foster må dø, og en kvinde skal være mor. Tilrettelæggelse: Kristine Sølling Møller, Tobias Hansen Bødker, Sarah Birch Bekker og Jais Nørgaard Alstrøm. Redaktør: Jon Hasselbalch MikkelsenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
  28.3.2023
  28:43
 • Teaser
  De danske regler for fri abort er ikke blevet ændret de seneste 50 år. Men kravet vokser i disse år om, at abortgrænsen skal hæves så flere danske kvinder selv kan bestemme om deres graviditet skal afbrydes. I den her podcastserie undersøger Radio4’s journalister, om det er kvinden eller samfundet, der skal bestemme, hvornår et foster må dø, og en kvinde skal være mor. Tilrettelæggelse: Kristine Sølling Møller, Tobias Hansen Bødker, Sarah Birch Bekker og Jais Nørgaard Alstrøm. Redaktør: Jon Hasselbalch Mikkelsen See omnystudio.com/listener for privacy information.
  24.3.2023
  1:04

Flere Samfund & Kultur podcasts

Om ABORTTURISTEN

Tabita er rasende. For den danske stat kræver, at hun skal være mor, selvom hun ikke vil.  Hun er blevet gravid, selvom hun har været på p-piller og har derfor opdaget sin graviditet en uge senere end den fastsatte grænse for fri abort.Så hun har kun én mulighed, hvis hun vil undgå at blive mor. Hun må omgå de danske regler og rejse til et andet land for at få fosteret i sin mave fjernet. De danske regler for fri abort er ikke blevet ændret de seneste 50 år. Men kravet vokser i disse år om, at abortgrænsen skal hæves så flere danske kvinder selv kan bestemme om deres graviditet skal afbrydes.I den her podcastserie undersøger Radio4’s journalister, om det er kvinden eller samfundet, der skal bestemme, hvornår et foster må dø, og en kvinde skal være mor.   Tilrettelæggelse: Kristine Sølling Møller, Tobias Hansen Bødker, Sarah Birch Bekker og Jais Nørgaard Alstrøm.  Redaktør: Jon Hasselbalch Mikkelsen 
Podcast-websted

Lyt til ABORTTURISTEN, Fantino og Bonde og mange andre stationer fra hele verden med app'en radio.dk.

ABORTTURISTEN

ABORTTURISTEN

Download nu gratis, og lyt nemt til radio.

Google Play StoreApp Store

ABORTTURISTEN: Podcasts i samme familie