Hvordan ser en fremtid med fusionskraftværker ud? En fremtid med superlederkabler, der kan bringe tog gnidningsfrit rundt i Europa? Med iltede fjorde og AI, der...
Sæt dig i en dejlig blød stol, læn dig tilbage og luk øjnene – i det her afsnit er det nemlig dig, der skal på fremtidsrejse til 2049! Afsnittet er udviklet i samarbejde med Vera Måsbæk Ipsen og Ane Winding Nordestgaard fra forestillingsværktedet PLURA. Du kommer til en fremtid, hvor nogle af de klimaløsninger, du har mødt her i podcasten, er blevet ført ud i livet, og hvor klimakrisen er i fuld gang med at blive løst. Det kan også være, at lige netop det, du arbejder på, kæmper for eller drømmer om i dag, er lykkes og blevet virkelighed. Det bestemmer du, for det er din fremtid – og Denis Rivin, han er selvfølgelig din vært.– Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
--------
21:32
Afsnit 24: Særudgave med fhv. forsker og auto-filantrop Lars A. Engberg
Vores podcastserie har sit helt eget advisory board, der hjælper os med at holde benene på jorden og give indholdet ekstra validitet. Hver sæson afsluttes med en samtale med én af vores tre advisory board-medlemmer: Jens Hesselbjerg Christensen, Cecilie Rubow og Lars A. Engberg. Vi reflekterer over de foregående syv episoder og tager personen på deres helt egen fremtidsrejse. Sæson 3 afrunder vi i selskab med fhv. forsker og auto-filantrop Lars A. Engberg, som viser os hvordan grøn omstilling også kan være noget, der foregår i vores eget indre.– Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
--------
34:25
Afsnit 23: Liselotte og den hurtige fremtid
Vi lever vores menneskeliv lineært, en dag ad gangen. Derfor har vi en tendens til at forestille os fremtiden på samme måde – trinvis. Men det er en alvorlig fejl, for udviklingen er eksponentiel. Fremtidsforsker Liselotte Lyngsø har en opskrift på, hvordan vi kan være med i fremtiden – opdage den, og gøre den til vores – i stedet for at blive kørt over af den. Og så tager hun os med til en fremtidsforskers 2049, som er vildere end nogen af dem, vi hidtil har besøgt.– Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
--------
21:00
Afsnit 22: Lea og lagring af energi
Batterier er en nøgleteknologi i vores løsrivelse fra fossile brændsler, og på Teknologisk Institut i Århus møder vi en stærkstrømsingeniør, som virkelig forstår dem. Hun hedder Lea Kornbech Askholm og arbejder på at skabe et samfund, der problemfrit kan lagre, transportere og fordele vedvarende energi. Og så tager hun os med til et 2049 med elektriske flyvere og batteridrevne droner til både person- og godstransport.– Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
--------
21:03
Afsnit 21: Natalie og den nye by
Fremtidens by skal selvfølgelig være bæredygtig – dens højhuse skal bygges af grønt stål og træ, og der skal være plads til natur – men den skal også bygges til at rumme ikke kun mennesker, men også andre arter. Lektor i landskabsarkitektur og byplanlægning Natalie Gulsrod tager os med til Københavns Nordhavn for at vise, hvordan byplanlægning kan blive grøn, selv når omstændighederne er langt fra ideelle. Og hun rejser til et 2049, hvor mennesker svømmer på arbejde, ikke fordi der er oversvømmelse, men fordi de kan.– Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
Hvordan ser en fremtid med fusionskraftværker ud? En fremtid med superlederkabler, der kan bringe tog gnidningsfrit rundt i Europa? Med iltede fjorde og AI, der hjælper journalister til at afsløre greenwashing? En fremtid hvor donut-økonomien holder vores produktion og aktivitet inden for de planetære grænser?I 2049 kaster vært Denis Rivin sit kritisk optimistiske blik på klima- og miljøkrisen og stiller det måske allervigtigste spørgsmål: Hvordan vil du gerne have at din verden kommer til at se ud om 25 år?I selskab med forskere, ildsjæle og igangsættere stiger vi ind i tidsmaskinen og rejser 25 år frem i tiden. Vi besøger en fremtid hvor de klimaløsninger, de arbejder på i dag, er lykkedes og blevet til virkelighed. En fremtid, hvor vi klarede den.– Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.