Powered by RND
Lyt til 112 For Venskaber i appen
Lyt til 112 For Venskaber i appen
(2.537)(250.190)
Gem station
Vækkeur
Sleeptimer
Gem station
Vækkeur
Sleeptimer

112 For Venskaber

Podcast 112 For Venskaber
Podcast 112 For Venskaber

112 For Venskaber

24syv
Tilføj
Maria Jencel og Ida-Sophia vil gerne være venner. Hver uge lukker de dig - på sårbar, sjov og akavet vis - ind i et socialt eksperiment, hvor du kan følge et ve...
Mere
Maria Jencel og Ida-Sophia vil gerne være venner. Hver uge lukker de dig - på sårbar, sjov og akavet vis - ind i et socialt eksperiment, hvor du kan følge et ve...
Mere

Tilgængelige episoder

5 af 30
 • MÅ MAN VÆRE EN RØV I HJERTESORG?
  “Hun aflyser vores aftaler uden grund og ser andre venner i stedet. Kort sagt er hun bare ikke en særlig god ven for tiden”, skriver dagens lytter. Men er der egentlig en uskreven regel om, at man gerne må være en røv overfor sine venner - hvis bare man er ulykkelig nok? I dagens afsnit taler vi om, hvad man kan tillade sig, og hvad man kan forvente - når man er i et venskab, hvor den ene part er ulykkelig. Lytteren har en veninde, der har hjertesorg, og selvom hun smed alt hun havde i hænderne for at komme hende til undsætning i sorgen, har veninden på ingen måde udvist hverken taknemlighed eller respekt. Men kan man overhovedet forvente det fra en ven med et knust hjerte? Og gør vi nogen gange ting for vores venner, som vi drømmer om, de ville gøre for os - men som i virkeligheden ikke er det, de har brug for? Og så taler vi om det faktum, at vi alle har brug for forskellige slags venner til forskelligt humør, energi og faser i fx hjertesorg. Men gør det så, at man burde kunne tillade sig at sige: Jeg ved, vi havde en aftale, men lige i dag har jeg mere brug for at se en anden ven? Vi får også besvaret endnu et venindebogsspørgsmål og finder ud af, hvilke fulde navne, vi hver især føler hinanden og os selv burde hedde, hvis vi ikke skulle hedde det, vi vi hedder.
  24.9.2023
  53:11
 • DEN GODE VEN TIL EN VEN I SORG
  “Hej skat. Fremover vil jeg gerne have du spørger, hvordan jeg har det - i stedet for at spørge hvordan min mor har det. Min mor er så syg nu, at det kun går én vej for hende, og det er ned. Så det er dér jeg er i min sorgproces lige nu”, skriver Julian til Ida-Sophia kl. 01 om natten. I dagens afsnit taler vi om, hvordan du er en god ven for din ven i sorg - og hvordan du selv takler at være i dine venskaber, hvis det er dig, der er i sorg. Idas bedste ven Julian kommer på besøg i studiet og guider os i gennem snakken og hjælper den fortvivlede lytter, hvis veninde er i sorg. Julians egen mor er meget syg, og vi taler om skuffelse over og forventninger til ens venner, om man altid skal spørge ind til sorgen, om der er ting, man aldrig skal sige, og hvordan man navigerer i at hjælpe sin ven uden selv at have nogen erfaring i vennens situation. Vores ekspert i relationer, psykoterapeut Marko Pogacar gør os selvfølgelig også klogere på, hvad vi skal være opmærksomme på i venskaber med sorg.
  17.9.2023
  53:48
 • MADVANER I VENSKABER
  TRIGGER ADVARSEL: I dette afsnit taler vi om mad, kroppe og lidt om spiseforstyrrelser “Hold da op en nærende frokost”, siger Ida-Sophia og peger ned på Marias tallerken. Hun har købt en thebirkes og en kanelsnegl, imens Ida-Sophia selv har købt en salat. Og så starter en million tanker i Marias hovede… I dagens afsnit har lytteren skrevet ind, om vi ikke kan tale om madvaner i venskaber. Hun vil selv gerne tabe sig, og føler det er meget svært at være social i situationer som indeholder mad og drikke, fordi fokus ender med at være på hvad og hvor meget hun spiser og ikke spiser. Vi taler om, hvor meget mad egentlig fylder i vores relationer, hvor ofte vi selv kommenterer på andres og hinandens madvaner, og hvordan vi får det, når andre gør det ved os. Vi taler om mad forbundet med skam, fordi det er så tæt knyttet til vores kroppe, og så får Ida skrevet endnu en ting på sin lange over ting hun lige vil stoppe med at sige.Vores ekspert i relationer, psykoterapeut Marko Pogacar har læst op på forskningen omkring mad og venskaber - og forklarer, at der faktisk er en psykologisk forklaring på, hvorfor du tømmer kagefadet, hvis dine venner også grovæder - og hvorfor du næsten med sikkerhed vil nipse, hvis det er det, folk omkring dig gør.
  10.9.2023
  1:12:10
 • ER JEG FORELSKET I MIN VEN?
  De har været bedste venner i mange år. Der har aldrig været nogen seksuel tiltrækning imellem dem. Men nu er hun pludselig begyndt at se ham med nye øjne. Og oplever en snert af jalousi, når han ser andre piger. Er jeg forelsket i min bedste ven? spørger dagens lytter. I dagens afsnit taler vi om gråzonen mellem stor venskabelig kærlighed og forelskelse. Hvordan man kan kende sommerfugle i maven på den ene og anden måde fra hinanden, hvordan man ved, om man er blevet ægte romantisk forelsket i sin ven - og hvornår og hvordan man skal sige noget om det. På lytterens spørgsmål: Er jeg forelsket i min bedste ven - svarer Ida: Nej og Maria siger: Ja. Men til sidst får de snakket sig frem til et fælles svar. Maria er engang blevet kærester med en god ven - og Ida kan godt genkende lytterens store og overvældende følelser i sit venskab med sin bedste ven Lasse. Vores ekspert i relationer, psykoterapeut Marko Pogacar gør os også klogere på, hvad vi skal være opmærksomme på, hvis vi er blevet forelskede i en af vores venner.
  3.9.2023
  57:39
 • JEG ER BANGE FOR AT BLIVE GLEMT
  Dagens lytter er blevet tilbudt drømmestudiet. Men det ligger i Odense. Og lige nu, har hun for første gang opbygget en venindegruppe i København og fået sine første ‘bedste veninder’. Så er det det værd at flytte væk og risikere at blive glemt, når alt endelig er perfekt på venskabsfronten? I dagens afsnit taler vi om frygten for at miste sine venner, hvis man flytter væk. Vi taler om at træffe beslutninger ud fra frygt og ud fra lyst, og om det ufarlige og endda vigtige i at blive glemt og selv glemme sine venner i perioder. Vi taler om, at kernen - ens bedste venner - ikke er en intakt masse, men flydende, og hvor vigtigt det er, at tilføje nye venner på livets stoppesteder. For alles skyld. Også ens gamle venner. Og så får vi også lige vendt Marias første shotsbælte, fuldebeskeder til Cecilie Beck, skammens hat dagen efter, Idas første surpriseparty, og hvordan man i praksis tisser i kopper under koncerter. Vores ekspert i relationer, psykoterapeut Marko Pogacar gør os også klogere på, hvad vi skal være opmærksomme på, hvis vi er bange for at blive glemt af vores venner.
  27.8.2023
  57:37

Flere Samfund & Kultur podcasts

Om 112 For Venskaber

Maria Jencel og Ida-Sophia vil gerne være venner. Hver uge lukker de dig - på sårbar, sjov og akavet vis - ind i et socialt eksperiment, hvor du kan følge et venskab blive til fra ingenting.Samtidig gør de deres bedste for at hjælpe dig, der lytter med, med dine venskabs-spørgsmål. Psykoterapeut og ekspert i relationer Marko Pogacar giver dig løbende et indblik i venskabets DNA. Dette er ‘112 For Venskaber’ - din venskabsambulance.
Podcast-websted

Lyt til 112 For Venskaber, Du kender typen og mange andre stationer fra hele verden med app'en radio.dk.

112 For Venskaber

112 For Venskaber

Download nu gratis, og lyt nemt til radio.

Google Play StoreApp Store

112 For Venskaber: Podcasts i samme familie