Partner im RedaktionsNetzwerk Deutschland
Radio Logo
Streamingen af stationen starter om null Sek

Ramadan-Radio -
Lyt til 30 Ramadan-radiostationer online

De bedste radiostationer til ramadanen

Fastemåneden ramadan er en særlig vigtig tid i den muslimske verden, hvor folk undlader mange ting for at fokusere mere på de virkelig vigtige ting i livet. Under ramadanen faster man mellem solopgang og solnedgang. Efter solnedgang fejrer mange familier fasteløsning sammen med venner og lækre måltider.

Ramadanen er altså også en meget speciel måned for børn, med mange afsavn, men også en meget speciel følelse af samhørighed. Da dagene altid bliver lidt længere om foråret, er måltiderne i ramadankalenderen et par minutter senere fra dag til dag.

Ramadan-radiostationer annoncerer tidspunkterne for fastelavn

I dag er det heldigvis meget nemmere at finde ud af, hvornår fasten skal brydes. Der findes smartphones og internettet, ramadankalendere, som indeholder en detaljeret liste over fastens start og spisetider.

En anden meget praktisk måde at holde styr på det er at lytte til særlige ramadan-radiostationer, der annoncerer de korrekte tidspunkter for hver region. De troende følger de respektive lokale tidspunkter for solopgang og solnedgang. Og radiostationerne tilpasser deres programmer til ramadanen.

Nogle ramadanradioer sender populære nasheeds, der er særligt velegnede til fastemåneden. Andre sender mere indhold om religiøse emner.

Ramadan, en tid for familien

For mange muslimer er fastemåneden en særlig smuk tid på året. Familien laver først mad sammen og spiser derefter de tilberedte delikatesser sammen efter solnedgang. Eid i slutningen af fastemåneden er naturligvis et højdepunkt for mange.

Men det vækker også minderne om forfædrene og det gamle hjemland, og børn elsker at holde sig vågne længere. I denne særlige atmosfære lærer børnene også om betydningen og baggrunden for ramadanen. Tiden med afsavn og refleksion bringer Koranens budskaber tættere på mange mennesker.

Med Ramadan Radio kan du aldrig gå glip af starten på ramadanen og holde alle ramadan-måltider. Vælg den rigtige radio med et enkelt klik!