K-Live er det aktuelle program, hvor du får det vigtigste fra kulturens verden, og den verden kulturen former. K-Live åbner kulturen op med hjerne og hjerte og ...
Dilemmaer ved posthume musikudgivelser og egodyret Trumps indsættelse
Hvem har rettighederne til kunstneres musik, når de dør? Hvilke dilemmaer opstår, når man efter en kunstners død sidder på en musikalsk guldmine? Og hvad gør det ved vores syn på døden, når fx musikere udgiver musik lang tid efter deres død? De spørgsmål stiller K-Live i dag, når vi dykker ned i posthume musikudgivelser i forbindelse med Mac Millers nye album, der er det andet album siden sin død i 2018.
Donald Trump bliver officielt udnævnt som USA's præsident mandag aften dansk tid. Vi varmer op med adfærdspsykolog og forfatter Henrik Tingleff, der har skrevet en bog om egodyret - et evolutionært instinkt, der drives vores hunger efter magt og anerkendelse. Donald Trump er - ifølge Tingleff - det tydeligste levende eksempel på et egodyr.
Vært: Casper Dyrholm.
--------
57:04
Med Virkelig: Mac Miller vender tilbage - igen
Musiker Hjalmer Larsen og filminstruktør Jonas Risvig er begge fans af den amerikanske rapper Mac Miller, der døde i 2018. I sidste uge udgav Mac Miller sit andet posthume album, Balloonerism og nu gennemgår de to fans det nye album. Desuden fortæller Hjalmer Larsen historien om dengang han var med til at producere sin far - Kim Larsens - sidste album "Sange fra første sal".
Ilulissat, byen ved den UNESCO-beskyttede isfjord, tiltrækker turister fra hele verden. Men hvem tjener egentlig på turismen, og hvad sker der, når lokale mister kontrollen over deres egne ressourcer? I dagens udgave af Virkelig møder vi Lars Erik, en lokal turistguide, der deler sine tanker om Grønlands turisme som en kulturel kampplads.
Vært: Casper Dyrholm.
--------
57:04
Krisetider kalder på kultur og nye danske døre på Norges vigtigste kirke
K-Live fortsætter i kulturpolitikkens tegn, når vi inviterer forsker, Katrine Frøkjær Baunvig i studiet. Hun forsker lige nu om brugen af kultur i krisetider, og løfter sløret for nogle af pointerne deri. Blandt andet hvordan danskere i særdeleshed griber ud efter kulturikoner og ting, der er særlige danske, når presset på os stiger.
"Et privilegium så stort at det ikke kan forstås i hele sit omfang på én gang", fortæller den danske kunstner Fredrik Tydén, der i går vandt udbuddet om at udsmykke dørene på Norges vigtigste kirke, Nidarosdomen. Fredrik gæster K-Live, hvor vi spørger ham, hvor stor en ære det er, at udsmykke de guddommelige døre.
Vært: Morten Runge
--------
57:03
Med Anmelderne: Tiden er til samlet nordisk kulturpolitik og en bog om forbindelserne mellem ler og liv
Russerne har presset sig på længe, og nu presser Trump og USA sig også på hos Grønland. Så måske er det på tide at tage andre midler, andre våben i brug og derfor bør Norden have en fælles kulturpolitik - selvom det lyder lidt blødt, så er det muligvis et af de bedste værn mod splittelse og desinformation - sådan lyder påstanden og ønsket i hvert fald fra Søs Krogh Vikkelsøe, der er leder af Kulturværftet i Helsingør. Søs besøger studiet og fortæller, hvorfor tiden er til en fælles nordisk kulturpolitik.
Vi skal ind i kritikkens verden. Anmelderne, med Mathias Hammer i spidsen, har læst en ny bog af den danske forfatter Amalie Smith. 'Terracotta' hedder den, og desværre er det sådan, at de er meget kritiske. Sammen med hans to gæsteanmeldere, en litteraturkritiker og en keramiker-skuespiller forsøger de at hitte hoved og hale i, hvad bogen egentlig vil.
Vært: Morten Runge.
--------
57:03
Se film, og bliv bandit & dokumentar om P. Diddy
Rockerne er ikke bare blevet formet af populærkulturen - de er også selv blevet omdrejningspunktet i film, sange, bøger, serier - og mere. Vi undersøger, hvad det er ved den grænseløse vold, der får os til at gribe ud efter popcornene, og hvordan populærkulturen bruges i branding og rekruttering af kriminelle.
P. Diddy-sagen, hvor den før folkekære rapper, er blevet anklaget for trafficking, voldtægt af mindreårige og meget mere, har chokeret musikbranchen. En ny dokumentarfilm afslører flere detaljer. K-live dykker ned i manden, filmen, og hvor branchen står, når deres største stjerne falmer.
Vært: Casper Dyrholm.
K-Live er det aktuelle program, hvor du får det vigtigste fra kulturens verden, og den verden kulturen former. K-Live åbner kulturen op med hjerne og hjerte og dykker ned i de nyeste tendenser med begejstring, indsigt og en kritisk tilgang.