Palliation til hjertepatienter – en podcast til fagfolk
Hør hvordan sygeplejerske Elin Fredsted Petersen og overlæge Vibeke Brogaard Hansen fra hjerteafdelingen på Vejle Sygehus har sat fokus på palliation og samarbejdet med kommuner, almen praksis og andre faggrupper. De forklarer bl.a. om typiske symptomer, om afdækning af basale palliative behov, men også om hvordan man starter en samtale om palliation med patienter og pårørende. Læge Annemie Stege Bojer er vært. Nyttige links: Dansk Cardiologisk Selskabs holdningspapir og Vejledning fra Dansk Selskab for Almen Medicin (DSAM)
--------
30:54
--------
30:54
Palliation - den lindrende behandling
Palliation er lindrende og støttende behandling, som kan blive nødvendig ved alvorlig fremskreden livstruende hjertesygdom som fx hjertesvigt. Mange oplever fysiske, psykiske og åndelige udfordringer, som kræver en særlig indsats. Hør sygeplejerske Elin Fredsted Petersen og overlæge Vibeke Brogaard Hansen fortælle om palliativ behandling herunder hvordan man kan starte en palliations-samtale med sygeplejersken eller lægen i god tid før den sidste tid. Læge Annemie Stege Bojer er vært.
--------
18:50
--------
18:50
Lungeemboli- en blodprop i lungen. Del 2: behandling og efterforløb
Blodprop i lungen - behandling og efterforløbEn blodprop i lungen kaldes også for lungeemboli. Afdelingslæge Gro Egholm forklarer om blodfortyndende behandling, som hjælper kroppen til at nedbryde blodproppen. Få også svar på hvad du selv kan gøre efter behandlingen og hvad du skal være særligt opmærksom på for at undgå en ny lungeemboli. Læge Annemie Stege Bojer er vært.
--------
22:20
--------
22:20
Lungeemboli - en blodprop i lungen. Del 1: sygdom og symptomer
En blodprop i lungen kaldes også for lungeemboli. Hvert år rammes ca. 3500 danskere af en lungeemboli. Afdelingslæge Gro Egholm forklarer hvad en lungeemboli er, hvor blodproppen typisk stammer fra og hvordan adskiller den sig fra en blodprop i hjertet. Læge Annemie Stege Bojer er vært.
--------
11:14
--------
11:14
Hjertetransplantation. Del 1: Om det kirurgiske indgreb, ventelister og overlevelse
Årligt foretages 25-30 hjertetransplantationer i Danmark. Hvilke vurderinger og undersøgelser skal foreligge før en person indstilles til transplantation – og hvordan hjælpes og behandles patienten i ventetiden? Overlæge Finn Gustafsson forklarer om det store kirurgiske indgreb, behandlingen efter operationen og om overlevelsen. Læge Marie Bayer Elming er vært.
--------
29:26
--------
29:26
Flere Sundhed & Fitness podcasts
Trendige Sundhed & Fitness podcasts
Om Hjertekammeret
Hjertekammeret er Hjerteforeningens podcast til hjertepatienter og pårørende. I Hjertekammeret deler eksperter den nyeste viden om hjertesygdom og behandling.