Powered by RND
PodcastsUddannelseFremtidskuglen

Fremtidskuglen

Syddansk Universitet
Fremtidskuglen
Seneste episode

Tilgængelige episoder

5 af 8
  • En verdensorden i forandring
    Hvis du er trænger til et optimistisk blik ind i fremtiden, hvor nogle afde spændinger, vi ser lige nu mellem verdens stormagter, kun er etlille skvulp på vejen mod verdensfreden, så skal du ikke lytte tildenne podcast. Hvis du derimod gerne vil have konkretiseret og nuanceret din fornemmelse af, at vi lever i en brydningstid, kan du trygt lytte med.Trine Flockhart er professor i international politik, og hun ser atnogle af de tektoniske plader i verdensordnen bevæger sig lige nu.Hvad er det, hun kigger efter for at nå frem til den konklusion? - ogja, er vi på vej mod tredje verdenskrig?Det bliver du klogere på, når hun ser ind i fremtidskuglen.
    --------  
    28:32
  • På opdagelsesrejse ind i kvantemekanikken
    N. Asger Mortensen er på en form for opdagelsesrejse ind i vores fælles fremtid. Han forsker nemlig i kvantemekanik, der potentielt kan danne grundlaget for fremtidens kvanteteknologier og omforme hele vores samfund.Kvanteforskning kan være vanskeligt at forstå. Det er noget med lys og noget med stof, og potentialet er enormt og ses som et vigtigt element i udviklingen af de meget imødesete kvantecomputere.N. Asger Mortensen gør dig klogere i denne podcast, når han ser ind i fremtidskuglen.
    --------  
    23:43
  • Jagten på mørkt stof
    I starten af 70’erne viste det sig, at det, vi troede, vi vidste om verdensrummet, mildest talt var utilstrækkeligt. De fysiske love, som vi kendte dem, kunne ikke forklare dét, som stadigt mere sofistikeret udstyr observerede. At der må være noget derude, som vi ikke har fundet endnu. “Noget” som er blevet døbt: Mørkt stof.Da dette partikelfysiske fænomen endnu ikke er observeret, er det sådan set kun fantasien, der sætter grænser for mørkt stofs potentiale, den dag man finder det.Professor Mads Toudal kaster lys over mysteriet om mørkt stof, og hvad potentialet kunne være, når han ser ind i fremtidskuglen.
    --------  
    26:09
  • Hvordan bliver vores børn kreative, empatiske og kritisk tænkende væsner?
    Forsker Sarah Bro Trasmundi ser en lidt dyster fremtid tone frem i horisonten, hvis der ikke sker ændringer i vores måde at drive folkeskole på.Hvis hun, igennem den forskning hun bedriver og kender til, skulle forme et nyt skoleliv for eleverne, hvordan ville det så se ud? Sarah Bro Trasmundi forsøger her at skitsere en fremtidig folkeskole, når hun ser ind i fremtidskuglen.
    --------  
    28:51
  • Den grønne omstilling koster en kop kaffe mindre om ugen
    En grøn omlægning af det danske energisystem vil koste os 40 kr. om ugen - det er, hvad en kop kaffe koster på Starbucks. Sådan lyder budskabet fra professor Henrik Wenzel, der bruger en stor del af sin vågne tid på at analysere og forske i grøn omstilling.Han er faktisk ganske optimistisk, når det kommer til at gøre vores energiforsyning bæredygtig, så længe der er politisk vilje til at gennemføre den.Han har derfor heller ikke svært ved at komme med konkrete bud på, hvordan en fremtid baseret på vedvarende energi kan se ud, når han ser ind i fremtidskuglen.
    --------  
    33:06

Flere Uddannelse podcasts

Om Fremtidskuglen

Ingen ved, hvad fremtiden bringer, men nogen har en bedre forudsætning for det end andre. I denne podcastserie vil nogle af de ypperste forskere fra Syddansk Universitet dele, hvad de ser ude i horisonten. Hvordan ser vores fælles fremtid ud, når de på baggrund af deres forskning, ser ind i fremtidskuglen? SDU Kommunikation
Podcast-websted

Lyt til Fremtidskuglen, Stå Stærkt I Livet og mange andre podcasts fra hele verden med radio.dk-appen

Hent den gratis radio.dk-app

  • Bogmærke stationer og podcasts
  • Stream via Wi-Fi eller Bluetooth
  • Understøtter Carplay & Android Auto
  • Mange andre app-funktioner

Fremtidskuglen: Podcasts i samme familie

Juridiske forhold
Social
v7.20.0 | © 2007-2025 radio.de GmbH
Generated: 7/3/2025 - 4:37:09 AM