Med Politikens daglige podcast ’Du lytter til Politiken’ i ørerne får du på 20 minutter én særligt udvalgt, aktuel historie leveret som levende lydfortælling.Po...
WEEKEND. Flamboyant psykopat? Løgn hos DR? Farlig sex?
Vi har udvalgt tre artikler til dig fra Politiken, så du kan lytte til dem, hvis du ikke nåede at høre eller læse dem tidligere: Først læser kunstanmelder Mathias Kryger en anmeldelse til fem hjerter af en biografi om en af dansk kunsts store særlinge. Overskriften lyder: 'Fem gange måtte jeg lige spærre øjnene ekstra op' Derefter læser redaktør Anders Godthjælp Nielsen en klumme med overskriften: 'DR blev taget i »en direkte løgn«. Hvad gør man så, når man elsker de to værter?'. Til sidst er det anmelder og kulturskribent Felix Thorsen Katzenelson, der læser en artikel om filmene 'Babygirl' og 'Pianisten'. 'Er sex farligt eller forløsende?' er spørgsmålet. ----------------- Og husk: Artiklen er bare en af de mange artikler, vi læser op, og som kan høres direkte i Politikens podcast-app, så snart de udkommer. Du skal være abonnent for at lytte med. Og det kan du nemt blive ved at gå ind på politiken.dk/shopSee omnystudio.com/listener for privacy information.
--------
20:30
Derfor kommer våbenhvilen i Gaza netop nu. Men kan vi stole på den?
Efter 15 måneders brutal krig i Gaza stillede præsident Biden sig onsdag stolt frem og fortalte, at Israel og Hamas er kommet frem til en aftale om våbenhvile. Han fortalte, at når Israels folkevalgte stemmer for aftalen, vil de to parter begynde at udveksle gidsler i bytte for palæstinensiske fanger, give adgang til nødhjælp og trække Israelske tropper tilbage. Så er det her begyndelsen på fred i Mellemøsten? Eller vil våbenhvilen smuldre? Politikens Marcus Rubin fortæller i dagens afsnit af 'Du lytter til Politiken' om, hvorfor våbenhvilen kommer få dage før Trumps indsættelse som USA's præsident, og hvad der skal til for at genopbygge det sønderbombede Gaza.See omnystudio.com/listener for privacy information.
--------
26:01
Eksamen i danskhed: Folketinget tager ny metode i brug
Der findes 30 forskellige udvalg på Christiansborg. Der er udvalg om skat, transport, kirker, finans - områder, som vi alle kender til. Men så er der også et udvalg, som det nok er de færreste, der kender; Indfødsretsudvalget. Her afgør den udvalgte skare af politikere, hvem der må få dansk pas og fremover kalde sig dansk statsborger. Politikerne sidder med en liste med navne på fortrolige møder og giver afslag uden krav på begrundelse. Men for nylig kom der pludselig spot på udvalget. Politikerne indkaldte nemlig tre personer, der havde ansøgt om dansk statsborgerskab, til en snak om at være dansk. Til sindelagssamtaler. Politikens journalist på Christiansborg, Morten Skærbæk, var den første til at opsnappe, at udvalget nu indkaldte folk til mundtlig eksamen. Det fortæller han om i dagens afsnit af 'Du lytter til Politiken'See omnystudio.com/listener for privacy information.
--------
27:50
»Hollywood brændte i forvejen. Nu sker det bare bogstaveligt«
Harrison Ford sidder i en politibil og stirrer fortvivlet frem for sig. Man har set ham i hæsblæsende scener, hvor han som Indiana Jones altid undslipper dødsfælder og templer, der styrter sammen om ørene på ham. Nu er den 82-årige skuespiller blevet evakueret af myndighederne. Hans hus brænder. Los Angeles brænder. Den bliver kaldt djævlevinden. Den, der kommer fra ørkenen og puster til flammerne, som fortsætter med at sprede sig. Men det, vi ser billeder af, er mere end en gigantisk brand, der hærger kendiskvarterer og ikke kan tæmmes. Klimakorrespondent Lea Wind Friis, der er gæst i dette afsnit af ’Du lytter til Politiken’ ser andet i flammerne. Hun ser også forholdet mellem USA og Europa gå op i røg.See omnystudio.com/listener for privacy information.
--------
29:16
Hvorfor roder Elon Musk rundt i den europæiske myretue?
Alice Weidel, lederen af det invandrerkritiske parti AfD, er en, mange politikere i Tyskland ikke vil lege med. Men kanslerkandidaten har fået en ret magtfuld ven på den anden side af Atlanten. Nemlig Elon Musk; verdens rigeste mand og Donald Trumps nære allierede. Torsdag – og midt i den tyske valgkamp - snakkede de to sammen i over en time og livetransmitterede samtalen til alle, der ville lytte med. For Elon Musk er i den grad begyndt at interessere sig for europæisk politik. Med penge og platforme har han nu indledt en påvirkningskampagne, som det ligner, vi i Europa ikke rigtig var forberedt på. I dette afsnit af ’Du lytter til Politiken’ fortæller EU-korrespondent Karin Axelsson om, hvad Elon Musk vil opnå i vores del af verden. Og om Europa overhovedet kan beskytte sig mod verdens rigeste mand. See omnystudio.com/listener for privacy information.
Med Politikens daglige podcast ’Du lytter til Politiken’ i ørerne får du på 20 minutter én særligt udvalgt, aktuel historie leveret som levende lydfortælling.Politiken-journalisterne Gudrun Marie Schmidt og Nils Thorsen er værter.