Stærkere praktikvejledning med tæt samarbejde I denne udgave af Didaktisk, praktisk, go’ handler det om, hvordan et tæt samarbejde mellem praktikskoler og læreruddannelsen kan styrke vejledningen af de lærerstuderende – og skabe et fælles professionelt sprog om praksis. Kamilla Nilsson, klasselærer og nyuddannet praktikvejleder på Sct. Nicolai Skole i Køge, deler erfaringer fra sin deltagelse på praktikvejlederuddannelsen. Sammen med underviser og praktikkoordinator Charlotte Hansen fra Professionshøjskolen Absalon taler de om supervision, samtalemodeller, reflekterende teams og det at filme egne vejledninger – og hvordan det hele kobler teori og praksis i en mere professionel samtalekultur.Samtalen styres af Trine Skov Jensen, uddannelsesleder i Center for Skole og Læring på Absalon.Kunne du tænke dig at blive praktikvejleder? Læs mere her: Praktikvejleder til læreruddannelsen | Professionshøjskolen Absalon
--------
15:12
--------
15:12
Fra drømmekage til problemorienteret prøve – madkundskab med mening
Hør Jesper Ravn Hansen, adjunkt på læreruddannelsen med speciale i madkundskab ved Professionshøjskolen Absalon, fortælle om, hvordan teori og praksis kan spille sammen i undervisningen – og hvorfor det ikke længere er nok bare at bage drømmekage. Der er fokus på didaktiske greb, elevernes madvalg, åbne opskrifter og hvordan man kan give plads til refleksion og elevinddragelse, også når budgettet er stramt.Samtalen styres af Henriette Mortensen, chefkonsulent i Center for Skole og Læring på Absalon.
--------
13:13
--------
13:13
Sammen om børnene – co-teaching og kulturskifte på Valdemarskolen
I denne udgave af Didaktisk, praktisk, go’ handler det om, hvordan man som skole kan arbejde systematisk med at styrke den inkluderende praksis – med udgangspunkt i ledelse tæt på, fælles strukturer og samarbejde på tværs af faggrupper.Valdemarskolen i Ringsted har i samarbejde med Professionshøjskolen Absalon igangsat en ambitiøs kompetenceudviklingsindsats, hvor co-teaching, ressourceorienteret børnesyn og fælles referencerammer er i fokus.Hør hvordan skolen har arbejdet med analyser, teamkontrakter, handleplaner og ressourceteams – og hvordan det påvirker både børn, lærere og pædagoger i hverdagen.I studiet er skoleleder Nicholas Hansen fra Valdemarskolen sammen med Trine Skov Jensen, der til daglig arbejder med efter- og videreuddannelse i Absalons Center for Skole og Læring. Samtalen bliver styret af Lisbet Rask, som også er en del af centeret – og som til dagligt arbejder med kompetenceudvikling på skoleområdet.
--------
25:45
--------
25:45
Deltagelse og trivsel
I denne udgave af ”Didaktisk, praktisk, go” kan du høre om, hvordan Guldborgsund Kommune på tværs af alle skoler udvikler undervisningens ”inkluderende kvalitet”. Hvordan flytter vi fokus fra enkelte elever til det fælles didaktiske og pædagogiske? Og hvordan gør vi det på en måde, så den enkelte lærer ikke oplever at stå alene med opgaven?Christian Riis Paludan, som er udviklingskonsulent på undervisningsområdet i Guldborgsund Kommune, fortæller her om de erfaringer, de gør sig i Guldborgsund Kommune, hvor alle folkeskoler arbejder med at udvikle undervisningens inkluderende potentiale. Han kommer ind på:Hvordan arbejder vi med børne- og ungesyn, og hvordan kan det ses i vores praksis?Hvad gør vi for, at indsatsen bliver varig, så arbejdet med børnesyn og inkluderende praksis forbliver en vedvarende opmærksomhed og praksis?Hvor vigtigt det er løbende at kommunikere og fastholde opmærksomheden på den fælles indsats.Hvordan indsatsen sætter fokus på noget af det sværeste i det pædagogiske arbejde, og hvor vigtigt det er, at vi sammen håndterer det svære på produktive måder. Hvordan kan vi arbejde med, at det svære bliver et sted, hvor der er et lille strøg af håb? Og hvad vil det i den sammenhæng sige at lykkes?Vært er chefkonsulent i Center for Skole og Læring, Lisbet Rask.
--------
14:24
--------
14:24
Ordblindelærerens identitet og position i praksis
Ordblindelærerne er skolernes nye videnspersoner i Roskilde Kommune, men hvordan er de nyuddannede ordblindelærere egentlig landet ude i praksis, og hvordan understøttes deres rolle bedst? Det er nogle af temaerne i denne udgave af Didaktisk, praktisk, go’, hvor gæsten er Mette Eriksen, der er læsekonsulent i Roskilde Kommune. Hun har været med til at tilrettelægge en ny uddannelse for kommunens ordblindelærere sammen med Professionshøjskolen Absalon. Værten er Julie Fredsø-Rauer, adjunkt på Absalon, og ved sin side har hun Carina Vallentin Degn, som også er adjunkt på Absalon. Til daglig underviser de begge på den pædagogiske diplomuddannelse, på henholdsvis læsevejledning i grundskolen og ordblindelærer i grundskolen.
--------
20:34
--------
20:34
Flere Uddannelse podcasts
Trendige Uddannelse podcasts
Om Didatisk, praktisk, go’
'Didaktisk, praktisk, go'' er en podcast produceret af Professionshøjskolen Absalon. I podcasten dykker vi, sammen med eksperter og fagprofessionelle fra skoleområdet og lærergerningen, ned i spændingsfeltet mellem teori og praksis for at give dig, der lytter med, inspiration til hverdagen og din faglige udvikling.