19. Roskilde Festival special: Hvordan skal vi bo i fremtiden?
Det, vi burde tale om er rykket til Dyrskuepladsen i Roskilde. Vi taler om den gode fremtid i tre specials med helt særlige gæster. I det første afsnit snakker vi om byggeri, bæredygtiged og hvordan vi skal bo sammen i fremtiden. For kan samfundet måske lære noget af Roskilde Festival? Vi snakker med to gæster midt på camping-området på festivalen: Arkitekt Louise Heebøll, der er en af de vigtigste stemmer i byggestopbevægelsen - og mangeårig arkitekt på netop Roskilde Festival - og Cecilie, fra Dream City lejren Camp Idiot, der er bygningsingeniør ude i den virkelige verden. Det er smadderhyggeligt - og en virkelig god snak om en kæmpe udfordring for samfundet.
--------
48:41
--------
48:41
18. Folkemøde-special: Fejer CO2-lagring problemerne ind under gulvtæppet?
Det vi burde tale om har været på Folkemødet. Mellem politiker-karaoke og fadølstelte tog vi en debat om CO2-lagring med senioranalytiker Karsten Capion fra CONCITO, Bjarke Møller direktør for Rådet for Grøn Omstilling og Anita Friis Sommer, vicedirektør for CO2 Research Center (CORC). Det foregik i et fyldt Carbon Forum telt på den yderste mole i Allinge Havn. Præmissen var klar: Er CCS egentlig bare en øvelse i at feje problemerne ind under gulvtæppet?
--------
56:45
--------
56:45
17. Sand-jagt presser havet, en hidsig CO2-rekord og Københavns bristede klima-drømme
I dette afsnit af Det vi burde tale om får vi besøg af PhD-studerende Emma Rishøj Holm fra Arkitektskolen i Aarhus, der undersøger hvordan vi høster sand på havbunden for at mætte en umættelig byggebranche. Derudover snakker vi om CO2-niveauet i atmosfæren, der har nået nye rekorder. Vi kigger på en klima-relateret katastrofe i Schweiz og så har vores dygtige studentermedhjælper Rebecca Pham og Rasmus Thirup Beck undersøgt præcist hvad der skete, da Københavns ambitiøse klimamålsætninger gik i vasken.
--------
1:04:07
--------
1:04:07
16. Gode nyheder bonanza, besøg fra Thy og et lille Lars Aagard win
Der har været langt mellem snapsene, når det handler om gode klimanyheder, synes vi. Men pludselig var der grønne snapse her der og alle vegne, og derfor endte vi med at optage et afsnit af Det vi burde tale om kun med positive indslag. Nærmest næsten. Vi taler om Kina, der har rundet en milepæl, det er svært at overvurdere. Vi har en historie med hjem fra Thy, hvor ‘det tavse flertal’ har sagt ja til solceller i deres baghave #YIMBY. Og vi suser forbi det historiske havvindsudbud, der endelig gav klimaminister Lars Aagaard noget at ranke ryggen over. Han har også haft lidt langt mellem snapsene på det seneste.
--------
46:49
--------
46:49
15. Anders Morgenthaler, Joe Rogan-problemet og en hedebølge i Indien
Er det egentlig OK at lave sjov med noget, som dødsensalvorligt? Til en snak om det har vi besøg af Anders Morgenthaler, filminstruktør, tegner og generelt sjov person, der også deltager livligt i klimadebatten. Vi kommer også omkring en undersøgelse der viser, at Joe Rogan og andre online-medier, står for en masse misinformation om klimaet. Og så raser vi over folk, der fryder sig over at klimaforandringerne giver godt påske-vejr, mens en potentiel dræbende hedebølge er på vej i Indien og Pakistan.
--------
59:15
--------
59:15
Flere Nyheder podcasts
Trendige Nyheder podcasts
Om Det vi burde tale om
Det vi burde tale om tager bladet fra munden og giver dig den korte version af klimavirkeligheden - råt for usødet. Værterne Sofie Hviid, Rasmus Thirup Beck og Søren Bjørn-Hansen, der tilsammen udgør Klimajournalisterne, griner og græder sammen med dig, mens de vender, drejer og analyserer verdenssituationen gennem en klimalinse. Hvad er det i virkeligheden politikernes grønne skåltaler betyder, hvornår er virksomheders salgstaler greenwashing, og hvordan går det egentlig med oversavningen af den gren vi allesammen sidder på?