Det kan nemt blive til for meget effekt og for lidt substans, når det handler handler om børn og børns tro. Men for Oline Kobbersmed viser erfaringen, at med den rette kombination af fortælling, visualisering og inddragelse kan man komme rigtig langt i forhold til at genfortælle Bibelens vigtigste beretninger. Det er særlig vigtigt, når man bliver bevidst om, at børn har et rigt åndeligt liv.
I denne podcastepisode fortæller Oline Kobbersmed om, hvordan Godly Play kan bruges til at understøtte børns åndelige udvikling.
Medvirkende: Oline Kobbersmed, teolog og undervisningslektor ved Menighedsfakultetet.
Vært: Stefan Vase, journalist og kommunikationsleder på Menighedsfakultetet
Ønsker du at støtte denne podcast og Menighedsfakultets arbejde med at uddanne fremtidens ledere, forkyndere og præster, kan du sende en gave via Mobilepay til 21204. På forhånd tak for enhver gave.
--------
25:49
#003 - Tid til tanker - og Gud
Tid, sted og mad.
Mere skal der egentlig ikke til for at kunne komme tage en retræte. Og hvis man skal tro Daniel Boel, der studerer teologi på Menighedsfakultetet, er der al mulig grund til at overveje at tage på retræte. Om det så bare er en eftermiddag i sin lejlighed.
For Daniel Boel blev interessen og lysten til en retræte vakt efter en krævende gymnasietid. Derfor trak han stikket og flyttede ud i en lille hytte lang fra al civilisation. Det blev startskuddet til flere retræter, som har bragt ham mange særprægede steder hen. Det fortæller han mere om i denne podcast.
Medvirkende: Daniel Boel Nielsen, teologistuderende.
Vært: Stefan Vase, journalist og kommunikationsleder på Menighedsfakultetet
Ønsker du at støtte denne podcast og Menighedsfakultet, kan du sende en gave via Mobilepay til 21204. På forhånd tak for enhver gave.
--------
19:13
#002 - Kan noget godt komme fra ... Lausanne?
For teologistuderende Simon Mejdahl blev Lausanne-kongressen i Seoul en øjenåbner. I prædiketeksten til 19. søndag efter Trinitatis spørger Nathanael: "Kan noget godt komme fra Nazaret?" Dette spørgsmål blev en katalysator for Simons refleksioner over, hvordan han ser på kristne fra andre lande og kirkelige traditioner. Han blev særligt optaget af spørgsmålet om enhed: Er det muligt at bevare enheden i troen uden nødvendigvis at være enige om alt?
En særlig tale af Anne Zaki satte yderligere tanker i gang hos Simon. Hun talte om kirkens enhed og udfordringerne med splittelse med udgangspunkt beskrivelserne af de første kristnes kamp i Apostlenes Gerninger kapitel 15. Du kan se hendes tale, som var en stor inspiration for Simon, på Lausannes hjemmeside:
https://lausanne.org/video/confronting-division-and-following-the-spirit
Medvirkende: Simon Mejdahl, teologistuderende og studentermedarbejder i Evangelisk Alliance.
Vært: Stefan Vase, journalist og kommunikationsleder på Menighedsfakultetet
Ønsker du at støtte denne podcast og Menighedsfakultet, kan du sende en gave via Mobilepay til 21204. På forhånd tak for enhver gave.
--------
17:36
#001 - CKA fylder 10 år 🥳
I premiereafsnittet på Menighedsfakultetets nye podcast Det akademiske kvarter fejrer vi 10 års jubilæet for Center for Kristen Apologetik - i daglig tale CKA - med CKAs leder ph.d. Emil Børty Nielsen.
Samtalen dykker ned i apologetikkens rolle i den kristne kirke og de udfordringer, troen står overfor i en postmoderne tid.
Emil Børty Nielsen deler centrets historie, fra grundlæggelsen i 2014 under ledelse af professor Kurt Christensen til de mange foredrag og arrangementer, som CKA har afholdt for at udruste unge og studerende til at håndtere svære spørgsmål om tro. Samtalen berører også nyartismens indflydelse på apologetikken og de aktuelle spørgsmål, som kristendommen i dag må svare på.
Hvis du vil være med til at markere CKAs 10 års jubilæum, så skynd dig at tilmelde dig temadagen den 24. oktober om De kristne rødder. Læs mere om arrangement her: https://apologetik.dk/events/event/de-kristne-roedder-temadag-aarhus/
Hvis du ønsker at støtte arbejdet i CKA med at give gode svar på vanskelige spørgsmål, så kan du gøre det her: https://apologetik.dk/giv/