Kulturdebat: Jeff Bezos er den nye adel og Roskilde Festival risikerer at blive til gågaden i Odense
Jeff Bezos siddende på toilettet eller svømmende rundt i kanalerne i Venedig med hænderne fulde af penge - eller i hvert fald dukker af Amazon-stifteren. Det syn mødte bryllupsgæsterne til rigmandens forening med hustruen Lauren Sanchez til et kæmpe kendisbryllup. Men er den aktivisme inden for skiven? Og hvor meget skal man bare have lov til at bruge de penge, man har tjent? Det debatterer vi i dagens kulturdebat, hvor det også handler om de mange danske festivallers berettigelse anno 2025. For hvad skal en festival kunne? Hvor meget skal de politiske budskaber fra scenerne fylde? Og risikerer vi, at Roskilde Festival ender som Odense Gågade, hvis vi skal behage alle? Medvirkende: Simon Skytte, bestyrelsesleder i UngKULT Meta Louise Foldager, film- og tvproducer Jon Stephensen, folketingspolitiker udenfor parti samt tidligere mangeårig teaterchef Vært: Anne PhillipsenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
--------
55:09
--------
55:09
Kulturdebat: Kunststøtte for Hr. og Fru Hakkebøf og en tom bog i prepperkassen
Statens Kunstfond er blevet kritiseret for alt for ofte at støtte sig selv - eller i hvert fald er der medlemmer, der får støtte af det udvalg, de selv sidder i. Men kan man egentlig bevillige støtte til sig selv eller nogen man kender? Og er kunster-kredse overhovedet store nok til helt at undgå en eller anden form for nepotisme? Og hvordan får de nye og unge kulturskabere en fod indenfor? Det taler vi om i dagens kulturdebat, hvor der også bliver fyldt indhold i vores åndelige prepperkasse. Medvirkende: Simon Skytte, bestyrelsesleder i UngKULT Meta Louise Foldager, film- og tvproducer Jon Stephensen, folketingspolitiker udenfor parti samt tidligere mangeårig teaterchef Vært: Anne PhillipsenSee omnystudio.com/listener for privacy information.
--------
55:09
--------
55:09
Dækningen af kvindefodbolden
I dag begynder EM i fodbold. Det er kvindernes slutrunde, der bliver skudt i gang i Schweiz, og de danske kvinder er kvalificerede. De tager hul på turneringen på fredag. Men måske er det gået din næse forbi. For i modsætning til, når det er fodboldherrerne, der skal til slutrunde, så er gadebilledet i Danmark ikke farvet rødt og hvidt, og landsholdsstjernerne har ikke overtaget alle de danske mediers overskrifter. Derfor spørger vi i Debat på RADIO IIII i dag, om vores fodboldkvinder får den opmærksomhed, de fortjener? Medvirkende: Christian Heide-Jørgensen, sportsredaktør på Politiken. Erik Brøgger Rasmussen, adm. direktør i Dansk Boldspil Union. Amalie Bremer, kvindefodboldekspert og medlem af DBUs taskforce for udvikling af pige- og kvindefodbold. Maria Rolle Jensen Guy, stifter og forperson i fodboldbevægelsen Kvinder i Fodbold. Vært: Anne Phillipsen See omnystudio.com/listener for privacy information.
--------
55:09
--------
55:09
Kulturen med flere kvinder i Forsvaret
Efter mange års debat er den kønsneutrale værnepligt nu trådt i kraft. Og dermed er det ikke længere kun mænd, der får pligt til at trække i trøjen, hvis der er brug for det. Konkret betyder det, at kvinder, der fylder 18 år efter den 1. juli - altså i går - vil blive indkaldt til Forsvarets Dag, som skal afholdes i 2026. Så det store - og nu meget aktuelle - spørgsmål er jo: Er Forsvaret klar til at tage imod flere kvindelige værnepligtige? Er udstyret og kulturen blevet så god, at kvinderne kan opleve en værnepligt på helt lige fod med mænd? Det spørger vi om i Debat på Radio IIII i dag. Medvirkende: Emmely Søgaard Hansen, værnepligtig og rådsmedlem i de værnepligtiges tillidsorganisation Værnepligtsrådet. Henriette Laursen, direktør i KVINFO. Karen Philippa Larsen, tidl. sprogofficer samt tidl. formand for kvindelige veteraner. Birgitte Baadegaard, ligestillingsdebattør og cand.merc. med fokus på feministisk lederskab. Vært: Anne Philipsen See omnystudio.com/listener for privacy information.
--------
55:09
--------
55:09
EU-formandskabet er en succes, når det er slut
Så er det blevet Danmarks tur til at sidde for bordenden, for fra i dag og året ud har Danmark nemlig overtaget EU-formandsskabet. Der er kutyme for, at formandslandet sætter en retning for formandskabet, og der har Danmark valgt at sætte deres eget præg ved at døbe formandskabet "Et stærkt Europa i en verden i forandring" med to hovedprioriteter: "Et sikkert Europa" og "Et konkurrencedygtigt og grønt Europa". I Debat på Radio IIII spørger vi i dag, om det er den rigtige dagsorden, regeringen har sat for formandsskabet, og hvad der egentlig skal til, for at vi kan konkludere, at formandsskabet har været en succes. Medvirkende: Henrik Dahl, medlem af Europa-Parlamentet for Liberal Alliance Stine Bosse, medlem af Europa-Parlamentet for Moderaterne Per Clausen, medlem af Europa-Parlamentet for Enhedslisten Christian Friis Bach, formand for Det Udenrigspolitiske Nævn og EU-ordfører for Venstre Vært: Anne Phillipsen See omnystudio.com/listener for privacy information.
--------
55:09
--------
55:09
Flere Nyheder podcasts
Trendige Nyheder podcasts
Om Debat
Vi giver plads til uenigheder og dilemmaer, til store følelser og stærke holdninger. Fra klokken 10-12 mandag til onsdag på Radio IIII.