Powered by RND
PodcastsForretningØkotrip - på tur i økologien

Økotrip - på tur i økologien

Landbrug & Fødevarer
Økotrip - på tur i økologien
Seneste episode

Tilgængelige episoder

5 af 9
  • Ko, kalv & kvalitetstid
    Hos økologisk mælkeproducent Gert Glob Lassen står dyrevelfærd højt på dagsordenen. Derfor får ko og kalv lov til at gå meget længere tid sammen, end økologiregler siger, de skal.    De nyfødte kalve får masser af kvalitetstid sammen med deres mor, og det er godt for kalve at begynde tilværelsen sammen med mor. Når kalvene er tre uger gamle, bliver de sendt videre og passet af en ammetante. Når kalvene er næsten et halvt år gamle, er de klar til at stå på egne ben. Konceptet hedder ko- kalv-samvær og bliver mere og mere udbredt hos økologiske mælkeproducenter.  Medvirkende - Gert Glob Lassen, økologisk landmand, Silkeborg - Margit Bak Jensen, professor på Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab, Aarhus UniversitetVært- Simon Brix, journalist og podcastproducentØkotrip er udgivet af Landbrug & Fødevarer og produceret af podcastbureauet Kontekst & Lyd
    --------  
    17:31
  • Fin fynsk jord
    I Hårby på Fyn finder man noget jord, som år for år bliver bedre at dyrke i. For her arbejder økologisk landmand Kirsten Rasmussen med passion for jord systematisk på at skabe en levende og frugtbar jord til sine afgrøder.  Ta’ med på tur i den underjordiske verden, hvor jordens mikroorganismer, orme og insekter nurses, så de kan skabe en levende og frugtbar jord. En god forudsætning for gode, robuste afgrøder.    Medvirkende - Kirsten Rasmussen, økologisk landmand, Hårby  - Erik Kristensen, planterådgiver hos ØkologiRådgivning DanmarkVært- Simon Brix, journalist og podcastproducentØkotrip er udgivet af Landbrug & Fødevarer og produceret af podcastbureauet Kontekst & Lyd
    --------  
    14:21
  • Kimen til godt brød
    På Kragegaarden ved Ringe bliver kimen til det gode brød lagt. Her har Kristian Andersen siden 1986 dyrket økologisk korn, og de sidste 15 år har han også haft sit eget mølleri.  Kristian Andersen lægger hele sin sjæl i at stenkværne sin spelt, ølandshvede og mange andre kornsorter på gammeldags manér, så smag og næring bevares bedst muligt. Kvalitetsmel giver godt brød, og brød har spillet en helt uhørt vigtig kulturhistorisk rolle i Danmark og andre steder i verden – den historie får du også i denne episode. Medvirkende - Kristian Andersen, økologisk landmand og møller, Ringe  - Jonas Astrup, Udviklings- og innovationschef i Meyers Vært- Simon Brix, journalist og podcastproducentØkotrip er udgivet af Landbrug & Fødevarer og produceret af podcastbureauet Kontekst & Lyd
    --------  
    15:48
  • Junglehønen
    De høns, vi alle kender og som lægger de dejlige økologiske æg, du køber nede i supermarkedet, stammer oprindeligt fra de sydøstasiatiske jungler.  Derfor er det vigtigt for hønernes livsglæde og velfærd, at de kan få lov at udfolde sig som de junglehøner, de i bund og grund stadig er. Hør, hvordan landmand Allan Breum Larsen gør det muligt for sine elskede høns at leve det gode hønseliv med fokus på naturlig adfærd ikke så langt fra Horsens Fjord. Medvirkende - Allan Breum Larsen, økologisk landmand, Juelsminde  - Pernille Fraas Johnsen, dyrevelfærdsekspert og seniorrådgiver hos Wold Animal ProtectionVært- Simon Brix, journalist og podcastproducentØkotrip er udgivet af Landbrug & Fødevarer og produceret af podcastbureauet Kontekst & Lyd
    --------  
    14:37
  • Robotternes indmarch
    Har du købt økologiske skalotteløg eller rødløg i Netto for nylig? Så er de højst sandsynligt plantet af Peter Bays robotter. På hans marker på Tåsinge kører der nemlig smarte robotter rundt, der sår og luger løg. De digitale medarbejdere er soldrevne og selvkørende, og så er de et bevis på, at fremtiden er landet i dansk økologisk landbrug.Medvirkende - Peter Bay, økologisk landmand, Tåsinge  - Arne Grønkjær Hansen, specialkonsulent i teknologiske virkemidler på Innovationscenter for Økologisk LandbrugVært- Simon Brix, journalist og podcastproducentØkotrip er udgivet af Landbrug & Fødevarer og produceret af podcastbureauet Kontekst & Lyd
    --------  
    14:58

Flere Forretning podcasts

Om Økotrip - på tur i økologien

Rundt omkring i Danmark gør økologiske landmand deres ypperligste for at producere lækre, nærende økologiske fødevarer produceret med blik for dyrene, kloden og fremtiden.I denne podcastserie tager vi ud og møder disse landmænd og giver et indblik i deres dagligdag og deres arbejde for at udvikle fremtidens bæredygtige økologiske fødevarer.Journalist og podcastproducent Simon Brix er vært og ta'r dig med på et vaskeægte økotrip rundt i det danske land.Økotrip er udgivet af Landbrug & Fødevarer og produceret af podcastbureauet Kontekst & Lyd.
Podcast-websted

Lyt til Økotrip - på tur i økologien, The Diary Of A CEO with Steven Bartlett og mange andre podcasts fra hele verden med radio.dk-appen

Hent den gratis radio.dk-app

  • Bogmærke stationer og podcasts
  • Stream via Wi-Fi eller Bluetooth
  • Understøtter Carplay & Android Auto
  • Mange andre app-funktioner
Juridiske forhold
Social
v7.20.2 | © 2007-2025 radio.de GmbH
Generated: 7/10/2025 - 12:17:49 PM