En snak om Palæstina er et program, som har til formål at oplyse danskere om den palæstinensiske sag.
Vi føler stærkt for, at Danmark mangler et sådant progr...
I 38. episode af En snak om Palæstina indgår vært Omar Shargawi, komiker Omar Marzouk og aktivist Stig Jørgensen i en række diskussioner om de nyeste begivenheder i zionismens medielandskab.
🔍 Emner vi dækker:
Trump og Marco Rubios opfordring til at opskalere etnisk udrensning i Gaza
Hollywood og vestens propaganda apparat
Oscarvinderen, No Other Land
Dansk zionismes fortsatte forsvar af Israels krigsforbrydelser
Ramadan og håbet om en bedre verden i svære tider
🎙️ Mød vores gæster:
Omar Marzouk: Dansk-egyptisk komiker og kulturpolitisk talerør for kampen om retfærdighed og lighed
Stig Jørgensen: Aktivist og en af initiativtagerne bag Dialog Juice, der arbejder for oplysning om og retfærdighed for Palæstina
🌍 Hvorfor du skal lytte:
Få nuancerede perspektiver på aktuelle begivenheder i mediebilledet af Israel of Palæstina
Lær mere om omfanget af BDS rettet mod produktionen palæstinensisk repræsentation
Følg med i en både humoristisk og alvorlig snak, med informerede holdninger til det zionistiske narrativ
🔔 Like, abonner og skriv en kommentar, for at deltage i samtalen
🍉 Støt En snak om Palæstinas arbejde med et valgfrit beløb på MobilePay: 8421DJ
--------
1:17:07
Stig Jørgensen: Zionist Business as Usual
I dette afsnit af En snak om Palæstina diskuterer vært Omar Shargawi og aktivist Stig Jørgensen Israels brud på våbenhvilen, Hannibal-direktivet og tavsheden i danske medier – også i lyset af 10-årsdagen for angrebene ved Krudttønden og synagogen samt Mette Frederiksens tilhørende udtalelser. De tager også fat på USA’s støtte til Israel og reagerer på, når palæstinensere i Danmark får at vide, at de skal 'skride hjem'.
--------
42:23
Stig Jørgensen: Aktivist og Initiativtager til Dialog Juice
F*** den gode tone.
Den israelske propaganda fremstår mere latterlig og gennemskuelig end nogensinde før, samtidigt med, at dem som forsvarer det zionistiske projekt virker, om muligt, mere radikaliserede end tidligere.
Det taler vi mere om i dette nye afsnit af En snak om Palæstina, mens Omar Shargawi sammen med Stig Jørgensen, der er aktivist og en af initiativtagerne til Dialog Juice, kommenterer på videoklip, hvor folkedrabsentusiasterne udstiller dem selv og deres tragikomiske hykleri.
--------
Den palæstinensiske ambassadør i Danmark: Prof. Manuel Hassassian
I seneste afsnit af ‘En snak om Palæstina’ deltager Omar Shargawi i en ophedet samtale med den palæstinensiske ambassadør i Danmark, professor Manuel Hassassian, der stiller de svære, men vigtige spørgsmål og udfordrer gængse forestillinger.
Diskussionen bevæger sig kritisk ind på det palæstinensiske lederskabs (PA) rolle og ansvar over for det palæstinensiske folk, samt dets position i forhold til deltagelse i den væbnede modstand mod den israelske besættelse.
--------
Teaterdirektør Jacque Lauritsen og billedkunstner Omar Al Sayed
Hvilke forpligtigelser har kunsten, og hvordan skal den bruges i forbindelse med det igangværende folkedrab og den palæstinensiske frihedskamp? Bliv klogere på dette i denne udgave af 'En snak om Palæstina', hvor Omar Shargawi har besøg af teaterdirektør Jacque Lauritsen og billedkunstner Omar Al Sayed.
--------
49:53
Flere Nyheder podcasts
Trendige Nyheder podcasts
Om En snak om Palæstina
En snak om Palæstina er et program, som har til formål at oplyse danskere om den palæstinensiske sag.
Vi føler stærkt for, at Danmark mangler et sådant program, på grund af mediernes ofte ensidige og mangelfulde dækning af situationen.
Vores ambition er derfor at programmet skal fungere som en platform, der får folk i tale, som har en unik personlig, professionel og intellektuel vinkel at byde ind med i forhold til den palæstinensiske sag. Samtalerne vil bidrage til forståelsen af både de nutidige og historiske perspektiver af Palæstina-problematikken.
Det er et overvejende dansktalende program, men i de tilfælde, hvor vi taler med udenlandske gæster og eksperter, vil det pågældende program foregå på engelsk.
Programmet, der er det første af sin art herhjemme, ser det som sit hovedformål at samle folk, der alle har en aktie i den palæstinensiske sag, uafhængigt af religiøse, etniske og politiske baggrunde, men som alle på hver deres enestående måde ønsker at bidrage til øgede forståelse og ikke mindst frihed og fred for det palæstinensiske folk.