Midt i 1970erne opstår der et helt nyt radiomiljø i Danmarks Radio - et miljø befolket af helt særlige og efter nogens mening også 'sære' radiofolk - i en flok ...
Det vigtigste der sker i Montagegruppen i starten af 1990erne er at vi ikke længere kan vende det blinde øje til alt det der sker i verden. Det er som om at alle de nye vinde der blæser i kølvandet på murens fald også trænger ind i radiomontagemiljø på DR. Ikke mindst krigen i ex-Jugoslavien gør indtryk. Hør omtilblivelsen af tre montager fra den periode: 'De blå baretter', 'Snigskytter' og 'Jagten på vogn 144'.
En periode der slutter med at jeg søger nye græsgange, samtidig med et generationsskifte, eller rettere et kønsskifte, da kvinderne overtager store dele af scenen.
Medvirkende:Mikael Bertelsen, Ole Bornedal, Christian Stentoft, Erling Kristensen.
Musik: Pink Floyd.
Fortæller, tilrettelægger og lyddesign: Torben Brandt.
Redaktør: Hanne Barslund.
--------
31:39
12:13 - Elite med elite på
Hvad er forskellen på Eliten fra Minefeltet og Eliten fra Rosenørns Alle? Det svarer Torben Brandt på.
-Og hvordan ser udlandet på de danske radiomontager og dem der laver dem? Det svarer tyske Peter Leonard Braun på.
Et afsnit som handler meget om elite, priser og mindreværdskomplekser.
Medvirkende: Ole Bornedal, Mikael Bertelsen, Peter Leonard Braun, Berit Hedemann.
Musik: Pink Floyd.
Fortæller, tilrettelægger og lyddesign: Torben Brandt.
Redaktør: Hanne Barslund.
--------
28:53
11:13 - Lyd på stort lærred
Det er gyldne tider i radiomontagemiljøet i midtfirserne. Og det er år hvor man hele tiden overraskes over hvad der er muligt.
Torben Brandt er heldig at få lydteknikerjobbet på Christian Stentofts radiomontage 'Afslag på et kys'. hvor det skal vise sig at hovedpersonen lægger voldsomt an på intervieweren - samtidig med at vi får indblik i hele processen bag det at lave et interview til en radiomontage. Og snart udkommer også det nogen mener er den bedste montage nogensinde 'Eliten fra minefeltet'. Den blev til mens Torben Brandt var ude at rejse, og nu spørger han dem der hjalp Peter Kristiansen (som døde i 2007) om processen bag. 2 montager vi skal tale om i dette afsnit.
Medvirkende: Christian Stentoft, Dr Glæhder, Per Åkjær, Jesper Bergman, Erling Kristensen.
Musik: Pink Floyd.
Fortæller, tilrettelægger og lyddesign: Torben Brandt.
Redaktør: Hanne Barslund.
--------
33:41
10:13 - Prisbelønnede ulykker
Midt i 1980erne er de fleste radiomontagefolk i 30erne og fyrrerne. Men så dukker et nyt ungt talent i 20erne op, han hedder Ole Bornedal. Han ender med at lave en prisbelønnet radiomontageklassiker, 'Knust, kværn og kvæstet' som har sin helt egen stil. Torben Brandt undersøger nu historien om tilblivelsen af 'Knust, kværn og kvæstet' og konsekvenserne bagefter for hovedpersonen Klaus Krabbe.
Medvirkende: Stefan Samsøe-Petersen, Ole Bornedal, Solveig Berger, Klaus Krabbe.
Musik: Pink Floyd.
Konsulent: Erling Kristensen.
Fortæller, tilrettelægger og lyddesign: Torben Brandt.
Redaktør: Hanne Barslund.
--------
28:17
9:13 - Hvad skete der mon i Århus?
Torben Brandt undrer sig over hvorfor Christian Stentoft igennem 1980erne hele tiden rejser til Århus op til en lydtekniker på Østjyllands Radio der hedder Clemens Johansen, når han skal mikse sine radiomontager.
Nu opsøger han den nu 76 år gamle Clemens Johansen, for at få en forklaring på hvad det var han og Christian kunne sammen.
Medvirkende: Clemens Johansen, Torsten Elmquist.
Musik: Pink Floyd.
Konsulent: Erling Kristensen.
Fortæller, tilrettelægger og lyddesign: Torben Brandt.
Redaktør: Hanne Barslund.
Midt i 1970erne opstår der et helt nyt radiomiljø i Danmarks Radio - et miljø befolket af helt særlige og efter nogens mening også 'sære' radiofolk - i en flok som ikke rigtigt er en flok - fordi den består af en række individualister som arbejder i hvert deres eget kunstneriske værksted - men har pioneerånden til fælles og hvor der ikke er plads til hvemsomhelst, fordi kravet er at en radiodokumentar - en radiomontage som de kalder det - skal være som en film for øret, hvor lytterne kommer helt tæt på andre mennesker og miljøer og hvor radioens muligheder altid skal udnyttes til det yderste og kun det bedste er godt nok og hvor dem der lever op til disse krav ender med at blive legender.
Ved et tilfælde bliver den unge lydtekniker Torben Brandt en del af dette miljø, først som vandbærer, lyddesigner, konsulent, producer og endeligt som tilrettelægger af egne fortællinger.
I denne serie, tager han os med tilbage til den tid hvor han er med, fra midt 1970erne til midt 1990erne og hvor fundamentet for en tradition og en ånd som stadig lever i det danske podcastmiljø, men også internationalt, støbes.
I serien vækker han de forlængst afdøde legender og deres værker til live igen og inviterer de få fra miljøet der stadig lever, til at medfortælle.