Det kalder på nye løsninger at gøre arbejdslivet mere holdbart i længden, så flere stempler ind på arbejdsmarkedet, frem for ud. Men hvordan kan trivsel og flek...
Har du prøvet at forslå en anden måde at gøre tingene på uden at blive hørt eller taget alvorligt? At nye måder at løse opgaverne på fader ud og aldrig rigtig bliver til noget? I denne episode af Det bæredygtige arbejdsliv får du hacks - eller genveje - du kan bruge i dit arbejdsliv. Du lærer, hvordan du får andre med på dine idéer og hvordan du bliver bedre til at sige fra, så du ikke brænder ud. For hvordan siger man egentlig nej, hvis kerneopgaven er at behandle, vejlede og hjælpe andre mennesker, der har brug for dig?Det får du forfatteren bag bogen "Hack dit arbejdsliv", Julie Odefeys bud på.Julie Odefey er psykolog og har bl.a. været chef i Mærsk. Hun har gennem mange år beskæftiget sig med strategi, transformationer, omstruktureringer og organisationsdesign. Og så var hun blandt de 100 mest talentfulde i erhvervslivet udvalgt af Berlingske i 2021. Det kalder på nye løsninger at gøre arbejdslivet mere holdbart i længden. Hvordan kan trivsel og fleksibilitet gå hånd i hånd med effektive arbejdspladser? Det undersøger vi i podcasten Det bæredygtige arbejdsliv.
--------
31:36
Fysioterapeut med synshandicap: Kan arbejdsmarkedet rumme personer med handicap?
Hvordan bliver man en god fysioterapeut, når man ikke kan se sine patienter. Er det en fordel at fortælle om sit handicap i sin jobansøgning, og hvilke overvejelser skal man gøre sig på et arbejdsmarked, hvor mange helst ansætter en, som ligner dem selv?Det taler vi med Nina Marie Thomsen om i denne udgave af Det Bæredygtige Arbejdsliv. Nina er fysioterapeut og har et synshandicap. Det kalder på nye løsninger at gøre arbejdslivet mere holdbart i længden. Hvordan kan trivsel og fleksibilitet gå hånd i hånd med effektive arbejdspladser? Det undersøger vi i podcasten Det bæredygtige arbejdsliv.
--------
27:32
Reducer ulighed i sundhed med stærke kulturelle kompetencer
8 ud af 10 personer med anden etnisk baggrund end dansk har oplevet diskrimination. Det fremgår af en rapport fra Institut for Menneskerettigheder, offentliggjort i 2023.Denne diskrimination findes desværre også i sundhedsvæsenet, hvor både patienter og personale kan være udsat. Sygeplejersken Mohamad Abo-Houssain har oplevet det flere gange på egen krop. Men i stedet for at lade sig styre af sin vrede og frustration, når han møder fordomme, vælger han en anden tilgang: Han søger dialogen og er nysgerrig. Med det håber Mohamad på, at han kan være med til at nedbryde diskriminationen med tiden.Indtil for nylig har Mohamad været forperson for Mino Danmark, en organisation, der arbejder for at styrke minoritetsetniske danskeres rettigheder, stemmer og deltagelse i samfundet. Dette engagement har han også i sit privatliv, hvor han blandt andet underviser kollegaer i kulturelle kompetencer på sin arbejdsplads. Mohamad er nemlig overbevist om, at netop disse kompetencer er nøglen til at reducere ulighed i sundhed."Sundhedsprofessionelle har brug for at styrke deres kulturelle kompetencer. Jo bedre vi bliver til det, jo mere kan vi bidrage til at mindske uligheden i sundhed," siger han.Lyt med, når vi dykker ned i, hvordan diskrimination viser sig i sundhedsvæsenet, og hvad vi kan gøre for at skabe forandring.Det kalder på nye løsninger at gøre arbejdslivet mere holdbart i længden. Hvordan kan trivsel og fleksibilitet gå hånd i hånd med effektive arbejdspladser? Det undersøger vi i podcasten Det bæredygtige arbejdsliv.
--------
30:15
Ergoterapeut lander job trods handicap: Er arbejdsmarkedet inkluderende nok?
Mennesker med handicap er oftere arbejdsløse end folk uden handicap. Mange kan godt arbejde, men det kræver, at arbejdspladserne tager højde for det og tør ansætte dem. Med Isbryderordningen har virksomheder mulighed for at ansætte nyuddannede personer med handicap i et job med løntilskud. Det hjalp Ann-Sofie til at lande et job efter adskillige afslag.Det kalder på nye løsninger at gøre arbejdslivet mere holdbart i længden. Hvordan kan trivsel og fleksibilitet gå hånd i hånd med effektive arbejdspladser? Det undersøger vi i podcasten Det bæredygtige arbejdsliv.
--------
33:01
Strik dig til mindre stress – sådan virker craft psykologi
Håndværk er det nye sort indenfor mental sundhed. Med håndarbejde kan du nemlig få det bedre i kroppen, få mere ro og lindre stress, angst og depression. Begrebet kaldes craft psykologi og er opfundet af psykolog og håndarbejdslærer Anne Kirketerp. Hør vores nyeste episode, hvor Anne fortæller mere om Craft Psykologi, hvordan det virker, og hvordan du selv kan bruge det. Det kalder på nye løsninger at gøre arbejdslivet mere holdbart i længden. Hvordan kan trivsel og fleksibilitet gå hånd i hånd med effektive arbejdspladser? Det undersøger vi i podcasten Det bæredygtige arbejdsliv.
Det kalder på nye løsninger at gøre arbejdslivet mere holdbart i længden, så flere stempler ind på arbejdsmarkedet, frem for ud. Men hvordan kan trivsel og fleksibilitet gå hånd i hånd med effektive arbejdspladser?Det undersøger vi i Det bæredygtige arbejdsliv - en podcast fra Din Sundhedsfaglige A-kasse.