Powered by RND
Lyt til Dansk musik i verden i appen
Lyt til Dansk musik i verden i appen
(2.537)(250.190)
Gem station
Vækkeur
Sleeptimer
Gem station
Vækkeur
Sleeptimer
StartsidePodcastsMusik
Dansk musik i verden

Dansk musik i verden

Podcast Dansk musik i verden
Podcast Dansk musik i verden

Dansk musik i verden

DR
Tilføj
Mange danske musikere har hittet stort i udlandet. I nogle tilfælde bliver de faktisk endnu større stjerner dér, end de er i Danmark. I denne podcast fortæller ...
Mere
Mange danske musikere har hittet stort i udlandet. I nogle tilfælde bliver de faktisk endnu større stjerner dér, end de er i Danmark. I denne podcast fortæller ...
Mere

Tilgængelige episoder

5 af 8
 • Michael Learns To Rock i Sydøstasien
  "Vi havde aldrig forestillet os, at vi skulle være store i Asien" Egentlig ville Michael Learns To Rock slå igennem i USA. Men da sangen "The Actor" tilfældigt landede på en indonesisk lokalradio i 1991, blev de i stedet stjerner i hele Sydøstasien. Siden har bandet solgt over 11 millioner albums - endnu flere piratkopier - og fået et gigantisk streaming-hit i Kina. Deres filippinske superfan, Brent, lærte sangene at kende på karaoke-tv og hørte dem live på bandets seneste turné i Asien, der kulminerede i Indien foran ca. 150.000 mennesker!
  30.4.2023
  56:36
 • Mzungu Kichaa i Tanzania
  "På mange tidspunkter har jeg været mest afrikansk, og måske også fortrængt min danske kultur" Navnet Mzungu Kichaa får ikke de helt store klokker til at ringe herhjemme. Det gør hans borgerlige navn, Espen Sørensen, måske heller ikke. Men i Tanzania og andre østafrikanske lande er han en superstjerne, der spiller koncerter for tusindvis af mennesker og konstant bliver standset på gaden. "Den skøre hvide mand" flyttede til Afrika som 6-årig og fortæller her om at synge på swahili, være med til at skabe en ny musikgenre og blive dommer i den tanzaniske pendant til X-factor. Og hans lokale fan Kevin Joseph fortæller, hvad der gør netop den danske musiker til noget helt særligt.
  25.4.2023
  29:27
 • Hanne Boel i Norge
  "Jeg har haft et liv som musiker, som mange ikke aner, jeg har haft. For det, der foregår i Norge, er der sgu ingen, der kender til" Med over 2,5 millioner solgte albums er Hanne Boel den bedst sælgende danske sangerinde nogensinde. Hun har haft kæmpe succes i det meste af Nordeuropa med sange som "Don't Know Much About Love" og "I Wanna Make Love to You". Men i Norge er de så vilde med hende, at hun faktisk spiller flere koncerter der end i Danmark. Og hendes norske fan, Susann, ser hende spille flere gange på hver turné.
  23.4.2023
  35:13
 • Christopher i Korea
  "Det er overvældende, vildt, sygt, grineren, grænseoverskridende, provokerende, chokerende, vanvittigt fedt og vanvittigt hårdt. Alting på én gang. Men jeg ville ikke have været foruden noget af det." Christopher er en kæmpe popstjerne i Danmark. Men de færreste ved, hvor stort et navn han er blevet i Asien, med førstepladser i flere lande. Det startede med en live-optræden for over 200 millioner kinesiske tv-seere. Og nu bliver alle hans koncerter i Sydkorea udsolgt på få minutter. Hans koreanske kæmpefan Yoojin har givet ham mange gaver og endda indrettet en Christopher Café. (foto: Jonas Togo)
  23.4.2023
  47:00
 • Ashibah i Brasilien
  "Jeg har aldrig kunnet mærke så tæt en connection med et sted, før jeg kom til Brasilien" Sarah Finne Christensen er født i Næstved og vokset op i Cairo. Men det er i Brasilien, hun er slået kæmpestort igennem som dj, producer og sanger. Under navnet Ashibah har hun samarbejdet med Brasiliens største stjerner og spillet for over 20.000 mennesker. Hendes brasilianske kæmpefan, Elton, rejser gerne i over 7 timer for at se Ashibah spille. Og her tager hun dig med til kæmpe karnevalsfester og ind i Rios største slumkvarter, hvor de synger med på hendes sange.
  16.4.2023
  30:59

Flere Musik podcasts

Om Dansk musik i verden

Mange danske musikere har hittet stort i udlandet. I nogle tilfælde bliver de faktisk endnu større stjerner dér, end de er i Danmark. I denne podcast fortæller musikerne, hvordan det føles lige pludselig at slå igennem i et fremmed land, og om de største oplevelser på deres musikalske udlandseventyr. Samtidig beskriver musikernes lokale fans, hvad der får lige netop deres danske idoler til at ramme plet i en helt anden kultur. Nogle gange sker gennembruddet takket være en lokal radio-dj eller soundtracket til en tv-serie. Andre gange gennem virale tiktok-videoer eller store tv-optrædener. Men fælles for de danske musikere er, at deres musik kan fylde koncertsale og festivalpladser i helt andre afkroge af verden.
Podcast-websted

Lyt til Dansk musik i verden, Splittet til atomer og mange andre stationer fra hele verden med app'en radio.dk.

Dansk musik i verden

Dansk musik i verden

Download nu gratis, og lyt nemt til radio.

Google Play StoreApp Store

Dansk musik i verden: Podcasts i samme familie