Powered by RND
Lyt til Danmarks historie for børn i appen
Lyt til Danmarks historie for børn i appen
(2.537)(250.190)
Gem station
Vækkeur
Sleeptimer
Gem station
Vækkeur
Sleeptimer
StartsidePodcastsHistorie
Danmarks historie for børn

Danmarks historie for børn

Podcast Danmarks historie for børn
Podcast Danmarks historie for børn

Danmarks historie for børn

Talk Town og Vores Tid - Nationalmuseets mediehus
Tilføj
Tag med på en rejse tilbage i Danmarkshistorien, der er fuld af fantastiske fortællinger. Vi skal blandt andet tilbage til vikingetiden med sværd og sørøvere, t...
Mere
Tag med på en rejse tilbage i Danmarkshistorien, der er fuld af fantastiske fortællinger. Vi skal blandt andet tilbage til vikingetiden med sværd og sørøvere, t...
Mere

Tilgængelige episoder

5 af 16
 • S2E8. Valdemars vilde wifi
  Valdemar Poulsen er lidt en hemmelig opfinder. Der er nemlig ikke så mange, der kender ham i dag. Men han opfandt forløberen for noget, som du ret sikkert kender - nemlig wifi-signalet på din telefon, telefonsvaren og det at kunne gemme koder på fx et dankort. Og så har han måske også haft ret stor indflydelse på et stort søslag. Hvad det handler om, kan du høre her.Vært: Rikke Mia Skovdal.Medvirkende: Mads Danker Danielsen, læringsdesigner på Enigma, Museum for post, tele og kommunikation.Journalist og tilrettelægger: Rikke Mia Skovdal.Redaktør: Mette Hovmand-Stilling.Coverart: Alek Modin.Produceret i samarbejde mellem: Talk Town & Vores Tid, Nationalmuseets mediehus.
  4.10.2021
  24:54
 • S2E7. Klima og dyreliv
  Vidste du, at der engang for meget længe siden i Danmark levede mammutter og næsehorn ude i naturen? Hvilke dyr der lever i Danmark, afhænger særligt af klimaet. Dyr bor nemlig der, hvor der er mad til dem, temperaturen passer dem og mennesker ikke jager dem væk. Det her afsnit handler om, hvad klimaforandringer gør ved vores dyreliv - både i fortiden og nutiden – men også lidt om, hvordan vi selv kan hjælpe naturen. Vært: Rikke Mia Skovdal.Medvirkende: Morten Fischer Mortensen, seniorforsker ved Nationalmuseet.Journalist og tilrettelægger: Rikke Mia Skovdal.Redaktør: Mette Hovmand-Stilling.Coverart: Alek Modin.Produceret i samarbejde mellem: Talk Town & Vores Tid, Nationalmuseets mediehus.
  27.9.2021
  19:13
 • S2E6. De ”åndsvage”
  Engang var der nogle øer i Danmark, hvor man isolerede mennesker, som man i gamle dage kaldte for åndssvage. Dengang brugte man ordet om dem, der var udviklingshæmmet. På øerne, var der blandt andre en pige, der hed Karoline og en dreng der hed Oluf, og dem kan du høre om i det her afsnit; hvorfor blev Karoline og Oluf blev placeret på øerne og om de kom derfra igen?Vært: Rikke Mia Skovdal.Medvirkende: Sarah Smed, formidlingschef og historiker ved Danmarks Forsorgsmuseum.Journalist og tilrettelægger: Rikke Mia Skovdal.Redaktør: Mette Hovmand-Stilling.Coverart: Alek Modin.Produceret i samarbejde mellem: Talk Town & Vores Tid, Nationalmuseets mediehus.
  20.9.2021
  25:24
 • S2E5. Skole
  Forestil dig, at du går i en skole, hvor der i stedet for bøger, smartboards, computere og kladdehæfter er en sandkasse midt i rummet. Og at I lærer alting ved hjælp af remser og rim, som I skal kunne udenad og sige i kor. Meget var anderledes for skolebørn før i tiden.Vært: Rikke Mia Skovdal.Medvirkende: Mikkel Venborg Pedersen, seniorforsker ved Nationalmuseet.Journalist og tilrettelægger: Rikke Mia Skovdal.Redaktør: Mette Hovmand-Stilling.Coverart: Alek Modin.Produceret i samarbejde mellem: Talk Town & Vores Tid, Nationalmuseets mediehus.
  13.9.2021
  23:16
 • S2E4. Børnehjem: Hebron pigehjem og Peter Sabroe
  For lidt over 100 år siden i Danmark var der et børnehjem, der hed Hebron Pigehjem, hvor der var en rigtig skrap forstanderinde, der behandlede børnene meget dårligt. Men heldigvis var der en mand, der opdagede det og fik det stoppet. Han hed Peter Sabroe og blev kaldt for børnenes ven. Vært: Rikke Mia Skovdal.Medvirkende: Sarah Smed, Formidlingschef og historiker ved Danmarks Forsorgsmuseum.Journalist og tilrettelægger: Rikke Mia Skovdal.Redaktør: Mette Hovmand-Stilling.Coverart: Alek Modin.Produceret i samarbejde mellem: Talk Town & Vores Tid, Nationalmuseets mediehus.
  6.9.2021
  19:54

Flere Historie podcasts

Om Danmarks historie for børn

Tag med på en rejse tilbage i Danmarkshistorien, der er fuld af fantastiske fortællinger. Vi skal blandt andet tilbage til vikingetiden med sværd og sørøvere, tyveriet af guldhornene og ikke mindst en gruppe drenge, der gjorde modstand under 2. verdenskrig. Serien er både underholdende, spændende, lærerig og fuld af både lydeffekter og medrivende musik. Mest for børn på 5-12 år og deres voksne. Journalist og tilrettelæggelse: Rikke Mia Skovdal. Redaktør: Mette Hovmand-Stilling. Produceret i samarbejde mellem Talk Town og Vores Tid - Nationalmuseets mediehus.
Podcast-websted

Lyt til Danmarks historie for børn, Kampen om historien og mange andre stationer fra hele verden med app'en radio.dk.

Danmarks historie for børn

Danmarks historie for børn

Download nu gratis, og lyt nemt til radio.

Google Play StoreApp Store

Danmarks historie for børn: Podcasts i samme familie