Powered by RND
Lyt til Finans Podcast i appen
Lyt til Finans Podcast i appen
(2.537)(250.190)
Gem station
Vækkeur
Sleeptimer
Gem station
Vækkeur
Sleeptimer

Finans Podcast

Podcast Finans Podcast
Podcast Finans Podcast

Finans Podcast

FINANS
Tilføj
Podcasts fra FINANS. Bundlinjen udkommer hver torsdag, hvor et skiftende panel debatterer aktuelle emner og historier fra erhvervslivet med vært Rasmus Bendtsen...
Mere
Podcasts fra FINANS. Bundlinjen udkommer hver torsdag, hvor et skiftende panel debatterer aktuelle emner og historier fra erhvervslivet med vært Rasmus Bendtsen...
Mere

Tilgængelige episoder

5 af 321
 • Bundlinjen #244: Er "Hard-Kåre" Danmarks mest bitre topchef?
  (01:15) Kåre Schultz lufter det beskidte Novo Nordisk-vasketøjI en ny selvbiografi påstår Kåre Schultz, at det var et dårligt forhold til den tidligere formand i Novo Nordisk Fonden, Sten Scheibye, der kostede ham pladsen som kronprins i Novo Nordisk. Kåre Schultz kalder sig selv »en af Danmarks mest succesrige topchefer« i bogen. Men er han også en af de meste bitre?(20:30) Er danskerne dårlige ledere, når vi får fri?Ugens undren: Virksomhederne har aldrig arbejdet så meget med ledelse og ledelsesudvikling som i dag. Men de fleste glemmer det i det øjeblik, de træder ud ad døren til arbejdspladsen. For så bliver de frygtelige mennesker.(32:00) Danske hoteller har milliongæld i klemme hos booking-gigantMere end 30 danske hoteller har ikke fået betaling fra Booking.com siden juli. Flere af dem truer nu Booking.com med inkasso. Er man som forbruger og forhandler på netplatforme for dårligt beskyttet?(39:20) Kåring af ugens optur og nedturI studiet: Chef for global private banking i Danske Bank Anne Buchardt, kommunikationschef i Gyldendal Niels Overgaard, kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen og nyhedsredaktør Rasmus Bendtsen.Teknik: Kasper Søegaard.
  28.9.2023
  43:35
 • Impact #7: Ørsted i modvind i USA
  (00:51) Ørsted er kommet i modvind i USA Vindmøllegiganten Ørsted varslede for nyligt milliardnedskrivninger på tre kommende havvindparker i USA. Nu er Ørsted så endt midt i en arbejdsmarkedskonflikt, som i sidste ende kan resultere i, at vrede havnearbejdere blokerer for leverancer til havvindmølleparken South Fork ud for New York. Spørgsmålet er, om virksomheder kan fremme den grønne omstilling og bæredygtighed samtidig med at slås med fagforbund. Klimaredaktør Jakob Martini fortæller om sagen.(05:35) Yngre kvinder ramt af arbejdsdage på tværs af tidszoner Et nyt, omfattende studie fra Rockwool Fonden viser, at der er en markant sammenhæng mellem forbruget af antidepressiv medicin og arbejde på tværs af tidszoner hos kvinder under 45 år med længerevarende uddannelser. Journalist Dorte Boddum er i studiet for at fortælle om problemstillingen. (09:45) Boligejere står for:»Finanssektoren har et ansvar for at sikre, at folk kan få lån«Milliarder til energirenoveringer og usælgelige boliger er bare nogle af de skrækscenarier, der er blevet advaret imod, hvis et nyt bygningsdirektiv fra EU-Kommissionen bliver vedtaget. I et interview med journalist Emma Qvirin siger Niels Fuglsang, medlem af Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet, at man ikke kan komme uden om bygninger, hvis vi skal være klimaneutrale i Europa, og at »Finanssektoren har et ansvar for at sikre, at folk kan få lån, så de kan få renoveret deres boliger, og vi kan gavne klimaet.«(15:57) Storbritannien bakker på klimamål Med ambitiøse politiske udmeldinger om alt fra elbiler til vindmøller har briterne vist vilje til at begrænse de truende klimaforandringer. Derfor er det opsigtsvækkende, at premierminister Rushi Sunak nu har erkendt, at prisen for at gå forrest i den grønne omstilling er for høj for de økonomisk trængte briter. Sunak argumenterer for, at der nu er brug for en »pragmatisk« tilgang til den grønne omstilling.I studiet: Klimaredaktør Jakob Martini, journalist Dorte Boddum, journalist Emma Qvirin og ESG-redaktør Signe Ferslev.Teknik og lyddesign: Kasper Søegaard og Anders Thykier.
  27.9.2023
  17:31
 • Tjek ind #8 med Jesper Theil Thomsen
  Hvor er fyrtårnene? Hvor er rollemodellerne? I Finans’ podcast om fremtidens lederskab ”Tjek ind” er Louise Orbesen, stifter af Leading Humans, sammen med Finans’ virksomhedsredaktør Søren Linding på jagt efter mennesker, der kan inspirere og fortælle noget, der kan lede til faktisk handling på ledelsesgangene.I denne episode tjekker vi ind med Jesper Theil Thomsen, der er adm. direktør i højttalervirksomheden Soundboks, som blev leder allerede som 19-årig.
  26.9.2023
  31:04
 • Bundlinjen #243: Har Danmarks mest magtfulde topchef smadret sit eftermæle?
  (01:00) Kan vi lægge krisesnakken i graven nu?Danmarks Nationalbank har taget de pessimistiske briller af og ser nu en voksende økonomi og stigende boligpriser de kommende år. Tør vi lægge krisesnakken i graven?(15:20) Forbrugerombudsmanden går i krig med bankerneVar det i orden at opkræve negative renter af bankkunderne? Det skal domstolene nu tage stilling til, efter at Forbrugerombudsmanden har stævnet Jyske Bank i en opsigtsvækkende sag, der kan få stor betydning for alle banker herhjemme.(26:50) Ødelægger Torben Möger sit eftermæle?Torben Möger Pedersen har spillet en afgørende rolle i samfundsudviklingen de seneste årtier og er kåret til en af de mest magtfulde topchefer i Danmark. Nu har det skabt stor forargelse, at Torben Möger får 29 mio. kr. med i en fratrædelsesaftale fra Pensiondanmark. Smadrer han sit eftermæle?(40:50) Kåring af ugens optur og nedturI studiet: Seniorrådgiver i Rud Pedersen Jens Klarskov, direktør i Axcelfuture Joachim Sperling, kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen, finansredaktør Claus Iversen og nyhedsredaktør Rasmus Bendtsen.Teknik: Kasper Søegaard.
  21.9.2023
  44:02
 • Impact #6: Alarmerende mange unge mistrives
  (00:42) Mærsk-ejer satser stort på grønne brændstoffer Det var med pomp og pragt, at A.P. Møller - Mærsk i sidste uge fik navngivet verdens første klimavenlige metanol-containerskib. Men det var samtidig med en erkendelse af, at manglen på grønne brændstoffer kan sænke farten på den grønne udvikling. Derfor A.P. Møller Holding stiftet et nyt selskab, der skal producere de grønne skibsbrændstoffer. Journalist Kresten Andersen fortæller om investeringen, udfordringerne og mulighederne for Mærsk.(10:21) Alarmerende mange unge mistrives En dybt bekymret topchef i skikkelse af Peter Hermann fra Topdanmark fortæller i et ærligt interview med Finans Impact om sin datters angst. Udviklingen i børn og unges mentale helbred er foruroligende, og det truer et arbejdsmarked med behov for flere hænder. Peter Hermann peger blandt andet på et ensidigt fokus på karakterer og præstationer. En af de brancher, som er kendt for en hård performancekultur er rådgiverbranchen. Her forsøger flere at gøre op med en indgroet præstationskultur. Journalist Dorte Boddum og journalist Iben Schmidt ridser udfordringerne op.(19:07) Storstrejke i USA kan presse produktion af elbiler Fællesstrejke på tværs af tre bilfabrikanter i de amerikanske stater Michigan, Ohio og Missouri lægger pres på Ford, General Motors og Stellantis i en tid, hvor branchen konkurrerer om at vinde forbrugerens gunst inden for elbiler. Bloomberg-redaktør Romesh Ratnesar argumenterer for, at strejken udstiller, at det er uforeneligt både at have fokus på fremme af fagforeninger og kampen mod klimaforandringer. Lydklip fra Bloomberg.I studiet: Kresten Andersen, Dorte Boddum, Iben Schmidt og ESG-redaktør Signe Ferslev.Teknik og lyddesign: Kasper Søegaard og Anders Thykier.
  20.9.2023
  21:05

Flere Nyheder podcasts

Om Finans Podcast

Podcasts fra FINANS. Bundlinjen udkommer hver torsdag, hvor et skiftende panel debatterer aktuelle emner og historier fra erhvervslivet med vært Rasmus Bendtsen. Podcasten Impact udkommer hver onsdag, hvor vi dykker ned i ugens historier, trends og mennesker inden for klima, socialt ansvar og ledelse (ESG). Vært er Signe Ferslev. Podcasten Tjek ind udkommer ca. 2 om måneden. En podcast om fremtidens lederskab med værter Louise Orbesen og Søren Linding.
Podcast-websted

Lyt til Finans Podcast, Verden ifølge Gram og mange andre stationer fra hele verden med app'en radio.dk.

Finans Podcast

Finans Podcast

Download nu gratis, og lyt nemt til radio.

Google Play StoreApp Store

Finans Podcast: Podcasts i samme familie