Powered by RND
Lyt til BORGMESTERENS SØSTRE i appen
Lyt til BORGMESTERENS SØSTRE i appen
(2.537)(250.190)
Gem station
Vækkeur
Sleeptimer
Gem station
Vækkeur
Sleeptimer

BORGMESTERENS SØSTRE

Podcast BORGMESTERENS SØSTRE
Podcast BORGMESTERENS SØSTRE

BORGMESTERENS SØSTRE

Radio4
Tilføj
De er sat i verden for at bekæmpe negativ social kontrol, men de bliver selv anklaget for at bruge pres og trusler mod deres kritikere. Foreningen 'S&osla...
Mere
De er sat i verden for at bekæmpe negativ social kontrol, men de bliver selv anklaget for at bruge pres og trusler mod deres kritikere. Foreningen 'S&osla...
Mere

Tilgængelige episoder

5 af 5
 • Lyt til 'Abortturisten' - ny serie fra Radio4 Undersøger
  Tabita er rasende. For den danske stat kræver, at hun skal være mor, selvom hun ikke vil. Hun er blevet gravid, selvom hun har været på p-piller og har derfor opdaget sin graviditet en uge senere end den fastsatte grænse for fri abort. Så hun har kun én mulighed, hvis hun vil undgå at blive mor. Hun må omgå de danske regler og rejse til et andet land for at få fosteret i sin mave fjernet. De danske regler for fri abort er ikke blevet ændret de seneste 50 år. Men kravet vokser i disse år om, at abortgrænsen skal hæves så flere danske kvinder selv kan bestemme om deres graviditet skal afbrydes. I den her podcastserie undersøger Radio4’s journalister, om det er kvinden eller samfundet, der skal bestemme, hvornår et foster må dø, og en kvinde skal være mor.   Tilrettelæggelse: Kristine Sølling Møller, Tobias Hansen Bødker, Sarah Birch Bekker og Jais Nørgaard Alstrøm. Redaktør: Jon Hasselbalch Mikkelsen See omnystudio.com/listener for privacy information.
  28.3.2023
  1:04
 • #4 Lånte fjer
  Søstre mod vold og kontrol arbejder på at udbrede sit koncept til hele landet. Men det ser ud til, at det kan blive en udfordring for dem at blive etableret i København og Aarhus, hvor politikerne er skeptiske på grund af historierne om pres og trusler udført af foreningens frivilligchef. Samtidig har foreningen indgivet tvivlsomme oplysninger til den styrelse, som de får størstedelen af deres offentlige støttekroner fra.See omnystudio.com/listener for privacy information.
  16.6.2022
  25:21
 • #3 Skæbnens time
  Der er opstået politisk uro omkring den omdiskuterede og toneangivende forening, Søstre mod vold og kontrol. For der dukker hele tiden nye kritisable sager op, og derfor har de borgerlige politikere i Odense mistet tilliden til foreningen. De vil have støtten fjernet, og derfor skal byrådet stemme om det. Midt i mellem de borgerlige og Socialdemokratiet står Enhedslisten og skal vælge, hvad de i venstrefløjspartiet vil stå model til fra en forening, der får offentlig støtte.See omnystudio.com/listener for privacy information.
  9.6.2022
  25:44
 • #2 En forsker under beskydning
  En forsker siger, han er blevet truet af foreningen Søstre mod vold og kontrol. Ifølge forskeren vil foreningens frivilligschef have til at trække nogle faglige udtalelser tilbage – ellers vanker der en udskamningskampagne på de sociale medier. Oplysningen skaber røre i byrådet i Odense, og den konservative rådmand vil have støtten til foreningen fjernet.See omnystudio.com/listener for privacy information.
  11.5.2022
  24:52
 • #1 "Jeg går til politiet"
  Søstre mod vold og kontrol er en forening, der har som erklæret mål at bekæmpe negativ social kontrol, hvor kvinder bliver undertrykt og presset til at indrette sig efter, hvordan andre omkring dem mener, de bør leve. Men paradoksalt nok bliver foreningen anklaget for selv at presse, true og undertrykke dem, der er kritiske overfor foreningen. Det har ledt til at Søstre mod vold og kontrol, der får millioner i offentlig støtte, er blevet underlagt en advokatundersøgelse, der skal finde ud af, om anklagerne holder.See omnystudio.com/listener for privacy information.
  4.5.2022
  25:30

Flere Ægte Kriminalitet podcasts

Om BORGMESTERENS SØSTRE

De er sat i verden for at bekæmpe negativ social kontrol, men de bliver selv anklaget for at bruge pres og trusler mod deres kritikere. Foreningen 'Søstre mod vold og kontrol', der får millioner i offentlig støtte, har mange modstandere men også magtfulde venner. De er på sms med den tidligere integrationsminister, og i Odense, hvor foreningen holder til, har de en klippefast støtte i den socialdemokratiske borgmester Peter Rahbæk Juel. Borgmesteren er med på sidelinjen, da foreningen bliver dannet, og knapt er blækket tørt på foreningens stiftelsespapir, før Odense Kommune og senere også staten tildeler dem støttekroner til det noble formål; at stoppe negativ social kontrol og vold i byen. Men undervejs oplever flere personer at blive chikaneret af foreningen.
Podcast-websted

Lyt til BORGMESTERENS SØSTRE, KRIMILAND og mange andre stationer fra hele verden med app'en radio.dk.

BORGMESTERENS SØSTRE

BORGMESTERENS SØSTRE

Download nu gratis, og lyt nemt til radio.

Google Play StoreApp Store

BORGMESTERENS SØSTRE: Podcasts i samme familie