Powered by RND
Lyt til Alis fædreland i appen
Lyt til Alis fædreland i appen
(2.537)(250.190)
Gem station
Vækkeur
Sleeptimer
Gem station
Vækkeur
Sleeptimer

Alis fædreland

Podcast Alis fædreland
Podcast Alis fædreland

Alis fædreland

24syv
Tilføj
Kriserne kradser, krigen raser og klimaet er på vej ned i afløbet. Men hvor der er krise, er der vej. Og Fædrelandet har brug for løsningerne.I Alis Fædreland s...
Mere
Kriserne kradser, krigen raser og klimaet er på vej ned i afløbet. Men hvor der er krise, er der vej. Og Fædrelandet har brug for løsningerne.I Alis Fædreland s...
Mere

Tilgængelige episoder

5 af 361
 • Seksualmoral og abort har intet med hinanden at gøre!
  Hvad hulen har kvinders seksualmoral med abortrettighederne at gøre, spørger Julie Grove.Hun blev landskendt som forslagsstiller af et borgerforslag, der ville have ophævet femårs-grænsen for opbevaringen af kvinders nedfrosne æg. Den grænse blev ophævet i maj af et flertal i Folketinget. Dengang mente kritikerne, at det ville opfordre kvinder til at være løse på tråden. Og Julie Grove ser samme synspunkt gå igen i den aktuelle abortdebat: Hvis det blivere nemmere for kvinder at få en abort, vil de bare bruge det som prævention på bagkant efter en bytur, lyder kritikken. Ifølge Julie Grove er en abort at foretrække fremfor en tragisk, social skæbne for det uønskede barn.Gæst:Julie Grove, kunstner.Vært: Ali Aminali.Redaktør: Pola Rojan Bagger.
  28.9.2023
  19:57
 • Pernille Skipper: Pelle var hjernen, Johanne og jeg var "gode kommunikatører"
  "Jeg har haft lyst til at sige det til mange før dig: Rend mig", er titlen på Pernille Skippers bog om sine oplevelser med sexisme i blandt andet sine mere end ti år i toppolitik på Christiansborg. Men hvad er Skippers bud på løsningerne? Og har vi som samfund ikke allerede rykket os helt enormt meget på synet på kvinder? Ville for eksempel et dansk medie ved sine fulde fem i dag kunne kåre Pernille Skipper som en af Borgens Bedste Babes sådan som hun blevet kåret i 2019 af Se & Hør? Er vi ikke allerede blevet klogere?Gæst:Pernille Skipper, forfatter, politisk kommentator, tidl. MF og politisk ordfører, Enhedslisten.Vært: Ali Aminali.Redaktør: Pola Rojan Bagger.
  28.9.2023
  27:55
 • Ex-bandemedlem: "Skærpede straffe har virket på banderne"
  Kan helt klassisk fængselsstraf - blot længere - være den forebyggelse, vi kan have brug for i fremtiden? Det er et af de spørgsmål, der i lang tid har plaget fagpersoner, og på sin vis også samfundet, når det kommer til at bekæmpe hårdkogte kriminelle og organiseret kriminalitet. Svaret fra venstrefløjen har altid været at resocialisering, bløde forebyggelsestiltag og psykiatri er bedre og mere effektiv. Det mener også en del forskere, når de undersøger, hvilken konsekvens straf har. Men er vi kommet til et sted, hvor vi står overfor en ny form for kriminalitet, ny form for hårdhed og brutalitet, hvor hårdere straffe måske kan virke forebyggende?Gæster:Abud Mustafa, ex-bandemedlem, forfatter, skuespiller.Iman Azamigilan, ex-bandemedlem, socialrådgiver.Vært: Ali Aminali.Redaktør: Pola Rojan Bagger.
  28.9.2023
  54:00
 • Hvornår er man psykisk syg nok til at få hjælp i det her land?
  Teis Gjervig har tilbagevendende depressioner og voldsom panikangst. Gennem de seneste 25 år har han forsøgt at overbevise det psykiatriske system om, at han har brug for hjælp. Men det føles som en jobsamtale hver gang, hvor han skal overbevise et system om, at han er værdigt trængende til hjælp. For Teis er journalist, har kone, børn, venner og et stort socialt netværk. Det gør ham "ressourcestærk". Men er med til at stille ham værre?Gæst:Teis Gjervig, journalist, forfatter.Vært: Ali Aminali.Redaktør: Pola Rojan Bagger.
  26.9.2023
  32:49
 • Mette Abildgaard: Der skal være plads til at skære ned for arbejdet
  Stilheden har lagt sig over Det Konservative Folkeparti efter måneders politisk storm og blæst om formandens levedygtighed. Søren Pape Poulsen er stadigvæk formand, Pernille Weiss er blevet vraget som spidskandidat og en ny fortælling har fanget de fleste konservative og potentielt reddet forholdet til baglandet. Men er den nye fortælling egentlig anderledes end det, De Konservative har hidtil haft på hylderne? Hvad er forandret i det traditionsrige men plagede parti? Gæst:Mette Abildgaard, politisk ordfører, Konservative.Vært: Ali Aminali.Redaktør: Pola Rojan Bagger.
  26.9.2023
  20:52

Flere Nyheder podcasts

Om Alis fædreland

Kriserne kradser, krigen raser og klimaet er på vej ned i afløbet. Men hvor der er krise, er der vej. Og Fædrelandet har brug for løsningerne.I Alis Fædreland stiller Ali Aminali de skarpe spørgsmål, der skal bringe fædrelandet tættere på en bedre verden - koste hvad det vil. For intet helligt, hvis nationen skal reddes. Har du input, spørgsmål eller kommentarer? Skriv til [email protected].
Podcast-websted

Lyt til Alis fædreland, Tiden og mange andre stationer fra hele verden med app'en radio.dk.

Alis fædreland

Alis fædreland

Download nu gratis, og lyt nemt til radio.

Google Play StoreApp Store

Alis fædreland: Podcasts i samme familie