Powered by RND
Lyt til 4. division i appen
Lyt til 4. division i appen
(2.537)(250.190)
Gem station
Vækkeur
Sleeptimer
Gem station
Vækkeur
Sleeptimer

4. division

Podcast 4. division
Podcast 4. division

4. division

DR
Tilføj
Ugens vigtigste kulturhistorier i en ny indpakning - med Adam Holm og et skiftende panel af gæsteværter.
Mere
Ugens vigtigste kulturhistorier i en ny indpakning - med Adam Holm og et skiftende panel af gæsteværter.
Mere

Tilgængelige episoder

5 af 20
 • Jagten på det evige liv og den svenske konges 50-års jubilæum
  Kan man udskyde døden ved at leve på en bestemt måde? Det kan man, hvis man spørger den amerikanske tech millionær Bryan Johnson. Johnson spiser vegansk, tager dagligt 100 piller i kosttilskud og har sågar fået blod fra sin egen søn i jagten på evig ungdom. Men hvad går Longevity-projektet rent praktisk ud på? Og hvorfor er vi så besatte af den unge krop? Det spørger vi en aldringsekspert om. I weekenden blev Kong Carl Gustaf hyldet af svenskerne efter 50 år som landets regent. Hans tid som konge har dog ikke forløbet helt uproblematisk. Gennem årene har opsigtsvækkende udtalelser og skandaler nemlig ofte fået svenskerne til at grine, håne og kritisere monarken. Vi tegner et portræt af den svenske konge med historiker og kongehusekspert Emma Rønberg Paaske. Vi skal også forbi børns (manglende) læsevaner, renoveringen af det berømte SAS-hotel i København og meget mere. Værter: Adam Holm, Nynne Bjerre Christensen og Sanne Cigale Benmouyal.
  22.9.2023
  1:54:10
 • Krigsfotograf fyret og 'rumvæsner' i den mexicanske kongres
  I denne uge valgte Politiken at afbryde samarbejdet med fotografen Jan Grarup, da det kom frem, at han har rapporteret urigtige oplysninger i sin dækning af Ukraine-krigen. Det bekræfter hans ukrainske samarbejdspartnere. Vi dykker ned i sagen og diskuterer krigsfotografers rolle. To væsener, der er mere end 1000 år gamle, er i denne uge blevet vist frem i den mexicanske kongres. Figurerne har vakt opsigt og er blandt andet blevet sammenlignet med rumvæsnet i filmklassikeren "E.T.". Ifølge en ufolog kommer 30 % af deres DNA ikke fra jorden, hvilket adskiller fundet fra tidligere eksempler. Men hvordan bør vi reagere, når den slags historier dukker op? Det spørgsmål sender vi videre til astrofysiker, Tina Ibsen. Vi skal også forbi Elon Musk, dokumentargenrens popularitet og mexicanske narkokarteller. Værter: Adam Holm, Maya Tekeli og Mikael Jalving.
  15.9.2023
  1:54:06
 • Glæden ved at sladre og spørgsmål om kunstnerisk frihed
  Selvom de færreste vil indrømme det, sladrer vi gerne fra tid til anden. Sladderblade har eksisteret længe, og nu sladres der også i podcasts og på TV, for eksempel i DR's program, "Sladderhistorie". Men er det et public service-medies ansvar at sørge for saftig sladder til danskerne? Nogen kalder tendensen for direkte bekymrende. Vi vender både sagen og den tilfredsstillende glæde ved sladder. I kølvandet på koranafbrændingerne har regeringen fremlagt et forslag om at forbyde 'utilbørlig behandling af genstande med væsentlig religiøs betydning for et trossamfund', også 'i kunstnerisk eller politisk øjemed'. Hvilke forudsætninger giver det kunstnere og deres værker for fremtiden? Billedkunstner Simone Aaberg Kærn kommer på besøg og deler sit bekymrede syn på sagen. Vi skal også forbi festivalen Burning Man, chikaneanklagede filminstruktører og en 500 år gammel dødskultur. Værter: Adam Holm, Gitte Løkkegaard og Ane Cortzen.
  8.9.2023
  1:54:11
 • Miss Danmark kåret (igen) og en hjemløseavis i knæ
  Det er måske snart slut med at møde en Hus Forbi-sælger på stationen eller uden for shoppingcentret. En pandemi, stigende priser og færre kontanter i omløb har nemlig sendt foreningen bag bladet i økonomisk krise. Hvad betyder det for landets udsatte og hjemløse, hvis Hus Forbi må dreje nøglen om? Vi spørger en redaktør og en sælger. Siden 1926 har man kåret Miss Danmark og i søndags gentog man traditionen, da en 20-årig vandt førstepladsen. Vi kigger nærmere på skønhedskonkurrencen som institution og på, om den stadig har en berettigelse i 2023. Vi skal også forbi en solidaritetstrøje i cykelløb, en eksklusiv app for Verdens rigeste og meget mere. Værter: Jesper Dein, Nynne Bjerre Christensen og Mikael Jalving.
  1.9.2023
  1:54:11
 • Live fra Kulturmødet Mors
  Poul Nyrup Rasmussens far var tvangsanbragt på åndssvageanstalten på Livø gennem syv år, fordi han blev stemplet som "moralsk åndssvag." Men hvad sker der med et menneske som får det stempel, og kan man overhovedet komme af med det igen? Vi taler med Poul Nyrup Rasmussen om livet som søn af en udstødt. Kemifabrikken Cheminova forårsagede en mindre miljøkatastrofe i egnen omkring Lemvig. Men den har også dannet bagtæppe for mange menneskers liv og arbejdsliv. Vi får besøg af forfatter Kim Blæsbjerg, der i sin nyeste roman bruger lokalmiljøet omkring Cheminova til at undersøge klima, klasse og identitet. Vi skal også omkring den nordjyske selvforståelse, og så kommer en poetry-slammer og fortæller om kunsten/sporten. Værter: Adam Holm, Ane Cortzen og Gitte Løkkegaard.
  25.8.2023
  1:54:08

Flere Samfund & Kultur podcasts

Om 4. division

Ugens vigtigste kulturhistorier i en ny indpakning - med Adam Holm og et skiftende panel af gæsteværter.
Podcast-websted

Lyt til 4. division, Fantino og Bonde og mange andre stationer fra hele verden med app'en radio.dk.

4. division

4. division

Download nu gratis, og lyt nemt til radio.

Google Play StoreApp Store

4. division: Podcasts i samme familie